Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

188 Hits

Publicatie op:
Watervrees

Ik ken iemand met watervrees. Niet een beetje vrees, nee zelfs van een regendruppeltje kan hij volledig overstuur raken. Zijn vriendin had hier in het begin geen weet van en schrok toen hij al na drie minuten douchen weer in de kamer zat. Een verklaring hiervoor gaf hij niet. Toen hij de dag later zei dat hij even ging douchen, ontlokte dat bij haar de uitspraak: vergeet niet nat te worden. Aldus geschiedde. Het trieste van het verhaal is dat de vriendin nu zijn ex is en dat er nooit meer een andere persoon voor in de plaats is gekomen. Zo is maar eens temeer duidelijk dat een mens wel zonder een relatie maar niet zonder water kan. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Watervrees"

Steun de boekhandel

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Single in de supermarkt (354) Izzy van der Horst 19-04-2020

    De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met...

    Lees meer: Single in de supermarkt