Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Weerzien
Inzendingen: 427
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Weerzien
© MOSje iS op .
Aantal hits: 70
Ik rijd op mijn bromfiets naar de kerk. Vroeger kon dat lopend, maar er zijn steeds minder kerken, God is verder weg dan ooit.
Halverwege staat een vrouw met rode jas te liften. Ik vraag waar ze naartoe moet. Spring maar achterop, zeg ik. Ze wil naar dezelfde kerk.
In de kerk aangekomen luisteren we niet naar de voorganger. We sluiten ons aan bij jonge kinderen die spelen in een nabij gelegen ruimte. Zij zijn nog te jong om God te begrijpen. De vrouw met de rode jas en ik spelen mee. Wij zijn weliswaar ouder, maar begrijpen God ook niet zo goed.
Als de dienst is afgelopen moet ik nog even plassen. De vrouw met de rode jas zegt dat ze alvast richting huis wandelt en dat ik haar onderweg wel kan oppikken.
Voor mijn gevoel heb ik niet lang geplast, toch duurt het wel een kwartier voor ik de vrouw met de rode jas heb ingehaald. Ik vraag of ze nog een stukje wil meerijden. Ze lacht me toe en dan pas herken ik haar. Het is Ellen, de vriendin die ik heel lang niet heb gezien. Ze opent haar jas, toont haar mooie lijf en vraagt of ik haar wil liefhebben. Ik schrik en van de weeromstuit word ik wakker. Het bed naast mij is leeg. God is verder weg dan ooit.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Weerzien"

Geschreven door MOSje iS . Geplaatst in Cursiefje.
11.01.21
Feedback:
Leuk geschreven!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • MOSje iS 11.01.21
    Dank je wel ;-)
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !