Voor schrijvers, door schrijvers
503 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

61 Hits

Publicatie op:
Wensen
Hij controleert de telefoon, gaat vroeger dan anders douchen en laat de kunststof deur op een kier staan voor als hij mocht overgaan.
Na het ontbijt scrolt hij ieder halfuur door zijn sociale mediakanalen: geen activiteit. Rond vieren passeert de postbezorger met een lege tas zijn brievenbus. In arren moede belt hij de kabelmaatschappij. Daar checken ze met behulp van de geboortedatum of hij het werkelijk is. Zijn duidelijke articuleren overtuigt de medewerker, de onnozele hals slaat er echter niet op aan. Hij legt op, een sportzender rijker en gebruikelijke beltarieven armer.
Maar goed, een verjaardag mag wat kosten.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wensen"

11.03.21
Feedback:
Grappig maar meer een kort verhaal dan een cursiefje.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • LEKKER GRAAIEN IN DE BROODBAK.. (206) Paco Painter 29-09-2020

    Even wat verse broodjes halen. Rustig loop ik in de supermarkt naar de broodboulevard helemaal aan de achterkant. Er is daar een toonbank van glas met aan de voorkant grote ronde gaten. Je kunt dan...

    Lees meer: LEKKER GRAAIEN IN DE...