Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 427
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
ZEN
© Diane Thone op .
Aantal hits: 470
Het mooie weer lokte me de tuin in. Eerst om wat te klussen maar algauw liet ik me verleiden om in de zon te gaan liggen.


Ik sluit mijn ogen en voel hoe de zon met warme vingers mijn wangen streelt en mijn gesloten oogleden kust. En ik hoor de wind, nog beladen met ijskristallen tekeergaan in de bomen maar hij kan me niet raken.


Het gebrom van een hommel klinkt in mijn oren, het is naar het geluid te oordelen een dikke hommel...Zo eentje waarbij je jezelf afvraagt hoe die kleine, tere vleugels dat dikke, donzige lijfje de lucht inkrijgen.


Ik open mijn ogen en zie de diepblauwe lucht waartegen de net ontsproten knoppen van de krentenboom zich zilverig wit aftekenen.
Hoe mooi kan iets zijn?


Het is een eerste lentedag, gestolen van het Corona virus.

Zen in tijden van Corona
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "ZEN"

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Cursiefje.
10.04.20
Feedback:
mooi!
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Diane Thone 10.04.20
    Thx!
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !