Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

137 Hits

Publicatie op:
Zorgen op eerste kerstdag
Ik maak me dezer dagen zorgen. Zorgen over wat er allemaal voor stoffen in mijn systeem gaan komen. De sociale druk om die stoffen toch maar kritiekloos toe te laten is enorm. Vanochtend, eerste kerstdag, nam ik er eens goed de tijd voor en verdiepte me in de kleine lettertjes. Niet dat ik denk dat ik onmiddellijk ter plekke dood zal blijven of zo. Mij gaat het meer over de effecten op langere termijn en over het gegeven dat die, voor zover ik weet, nooit goed wetenschappelijk zijn onderzocht. Ik hoop komend jaar, corona volente, 70 jaar te worden waardoor ik waarschijnlijk niet de luxe van een langere termijn heb. Voor mij zal het wel meevallen. Het zijn mijn kinderen en kleinkinderen waar ik vooral aan moet denken. Wat zijn de effecten in geval van zwangerschappen? Wat als later wordt ontdekt dat het de levensduur significant beperkt? Belangrijke vragen lijkt me.
Ik lees dat ik op het punt sta onder andere, ik doe maar even een greep, ‘natriumstearoyl-2-lactylaat en mono en diglyceriden van vetzuren die zijn veresterd met monoacetyl- en diacetylwijsteenzuur’ in mijn lijf toe te laten, naast ‘sorbinezuur en ascorbinezuur’.
Mijn vrouw merkt mijn aarzeling op en ziet mijn fronsende blik. ‘Joh, alleen al van dat gezicht dat je trekt word ik doodziek. Doe nou maar gewoon. Iedereen doet het toch? Ik geloof niet dat er ooit al iemand onwel van geworden is’.
Langtandig geef ik toe aan de peerpressure die hoort bij de huwelijkse staat en gooi alle genoemde ingrediënten plus nog een fors aantal meer in mijn systeem. Wat kan mij het ook schelen! Ik zie wel wat het resultaat zal zijn van het eten van dit sneetje kerststol.
 
Fijne kerstdagen! 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zorgen op eerste kerstdag"

28.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Bijzonder scherp! Zeker voor iemand met een smaakhandicap ;)
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Martin Reekers 28.12.20
  Hahaha, die stoffen proeft ook iemand zonder mijn afwijking niet:) bedankt voor je reactie!

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Single in de supermarkt (354) Izzy van der Horst 19-04-2020

  De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met...

  Lees meer: Single in de supermarkt