Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

247 Hits

Publicatie op:
Zweetlucht
We kunnen er niet omheen. Het is een onontkoombaar fenomeen en een wat minder gewenste bijvangst nu de zon wat enthousiaster aan het schijnen is. De onwelriekende medemens.
 
Er zijn nu eenmaal mensen, en hoe ze 't doen doen ze 't, die al bij het geringste zonnestraaltje een geur van oud zweet bij zich dragen. Word ik dus stinkend chagrijnig van. En nou niet zeggen dat 'sommigen daar niks aan kunnen doen' , want dat zal best. Verreweg de meesten kunnen daar wél wat aan doen. Ik noem enkele stukjes basisonderhoud als dagelijks een schoon shirt, elke ochtend wassen, na fysieke inspanning douchen, beetje deodorant. The works.
 
Van de week in de buurtsuper ook weer, stond er een jongeman doodleuk achter mij de stinkende onschuld te spelen. Ja, ik kijk altijd achterom wie de dader is, nadat ik subtiel mijn eigen oksels heb geïnspecteerd. Vlotte jongen was het, leuke  kop, geinig petje, mouwloos t-shirt. En de stank was niet te harden. Blijkbaar was het zo heftig dat zelfs de kassa vastliep. Ook dat nog. 
 
Ik heb niks tegen zweten an sich. Kijk, als vriendlief na een dag bikkelen in de garage, een rijk gekruide maaltijd en daarna een potje hardlopen niet meer naar bloemetjes ruikt, accepteer ik dat heus. En er is wat mij betreft weinig zo sexy als verse zweetparels op een lekker mannenlijf, maar in mijn buurt wordt niet gestonken. Punt.
 
Serieus, mocht ik Richard Gere in het wild aantreffen (ik noem maar even een willekeurige all time hunk) en er hangt een oude transpiratiewalm om de goeie man heen, ben ik weg. Dan maar geen selfie. Jammer Richard. Nou ja, jammer ik...

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zweetlucht"

09.08.20
Feedback:
Geweldig! Stinkend jaloers op je schrijfstijl.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig