SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

  • DEZE INZENDING:
  • Waardering
  • Hits
    690

Banaan

Publicatie: | yves goudket
I
 
k zat op het terras van de herberg. Voetgangers kwamen voorbij.
 
Van verschillende pluimages. Dan zag ik twee jongens die een banaan aten, in het voorbijgaan dumpten ze hun banaanschillen op het voetpad. Ik twijfelde hoe ik zou reageren. De schillen gaan oprapen, mensen waarschuwen als ze de banaanschillen naderden, de poltie bellen of gewoon blijven zitten.
 
Ik koos voor het laatste, en besloot, grapjas die ik ben, mijn gsm te nemen om het te raden vervolg te filmen.
 
Daar zat ik dan, mijn mobieltje vastgezet tegen mijn biertje zodat ik enkel op rode knop hoefde te drukken. Ik lachte binnenin.
 
Daar kwam ze. Een dikke dame van om en bij de 100 kg. En ja hoor, ze zette haar dikke voet op de banaanschil en gleed uit, ik drukte de opname knop in.
 
Ze ging onderuit maar voor ze onderuit ging, gooide ze de volle boodschappenzak de lucht in. Prei, blikken, bloemkolen en tomaten daalden op me neer. Een pot confituur gooide mijn bier omver waardoor mijn broek kletsnat werd. De peterselie en de uien vielen op mijn kop.
 
De vrouw zat op haar dikke kont en keek me aan. Ze lachte, ze schaterlachte.
 
Ik niet...integendeel...probeer maar eens te lachen met een halve bloemkool in je mond en een kilo ajuinen op je kop...
 
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.