SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Buitenkansje

Publicatie: | Erik van der Velden

Nachten als deze zijn de ergste. De wind raast meedogenloos. Verkleumd nestelt ze zich in zijn armen. Ze smelt als hij zich aan haar vastklampt. Veilig, warm. Kranten klapperen tegen het parkbankje. Hij veert op wanneer een velletje tegen zijn achterhoofd slaat. Een kraslot!

‘Moet je niet krassen?’ Ze draait opgewonden aan haar plastic ring; hun bezegelde liefde in voor-, maar vooral tegenspoed.

Het rouwrandje van zijn duim verzilvert. Elk vakje vergroot zijn glimlach.

‘En …? Zijn we binnen?’ Avontuur danst in haar irissen.

Genietend van die bekende blik waant hij zich de rijkste man op aarde. Wat zou geld met haar doen? Hij zucht hoofdschuddend en verfrommelt het lot. ‘Laten we onder de brug verder slapen,’ kust hij haar toe.   

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Prachtig Erik!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Prachtig flitsverhaal. Het rouwrandje van zjjn duim verzilvert. Je moet er maar opkomen. Ik lees je verhalen graag. succes
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.