Voor schrijvers, door schrijvers
110 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Flitsverhaal

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
 
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
 
Klik hier om naar korte verhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

133 Hits

Publicatie op:
Flits
Een diepdonkere nacht over het vlakke sompige land. Een flits. Boreaal?

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Flits"

01.04.21
Feedback:
Zo had ik het ook gelezen, boreaal, dat blijkbaar mooie door mij nog nooit geziene Noorderlicht in het voor een Belg meer Noordelijkere Nederland. Maar omdat ik nog wat zoekende was naar een eventuele symboliek had ik nog durven reageren. Daarna bij het lezen van een review in flitsscherpe taal geschreven dacht ik: heb ik wat gemist? Blijkbaar wel. Zo zie je maar hoe een paar woorden zo anders kunnen overkomen door een ooit, wat willekeurig misschien, getrokken lijn en grens, ook grenslijn of soms streep genoemd. Die laatste woorden heb ik, sorry Arjan, net met veel plezier gepikt!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • De grenzen van de aarde (44) Arjan Zuidervliet 30-03-2021

    Ik was één met de aarde, maar de aarde keerde zich tegen mij toen ik mijn grenzen probeerde aan te geven. De aarde houdt namelijk niet van grenzen. Daarom is ze rond.Het begon ooit met een streep...

    Lees meer: De grenzen van de aarde