Voor schrijvers, door schrijvers
110 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Flitsverhaal

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
 
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
 
Klik hier om naar korte verhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

122 Hits

Publicatie op:
Getuigenis

‘Weet je nog hoe het was,’ zei ze luidop, alsof iemand haar zou antwoorden. Mijmerend keek ze naar het spoor zonder einde. Ze was aan het wachten. Gevangen genomen gedachten trachtten te ontsnappen, maar overtuigd van het verdriet dat ze zouden veroorzaken, hield ze hen krampachtig tegen. Ze zweeg, maar wist dat ze die kwelling niet lang zou kunnen volhouden. Haar knokkelige handen haakten zich vast in de omheining en werden langzaam omzwachteld door de opkomende zon. ‘Ik weet nog hoe het was,’ zei ze zacht, alsof het antwoord er toe deed.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Getuigenis"

26.03.21
Feedback:
Heel mooi, kort, bondig flitsverhaal.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Een thriller van 33 woorden (262) Kelly van L 24-10-2020

    Linkerzij, plots wakker. Slaapkamerdeur, open? Ogen dicht. Een koude windvlaag onder het deken, iemand achter me. Een gezicht, vingers duwen meedogenloos in mijn oren. Een geluidloze schreeuw, ogen...

    Lees meer: Een thriller van 33...