SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Hartstocht

Publicatie: | Erik van der Velden

De naald van de klok schrijdt met slome schreden voort. Mijn duimen draaien dag na dag dezelfde verdomde rondjes. Het versnelt geen tijd; de weg tussen bergen en dalen loopt  achteloos door naar vergankelijkheid. M'n gaap kaapt mijn wil tot vluchten. Een droom weet nipt te ontsnappen aan totale afstomping. Een kleurrijke bel, waarin ik jou helder beleef. Hoog zweef je door mijn denkruim. Een ballon met onbestemd doel die op jouw warmte tot ongekende hoogte reikt. Samen kijken we vanuit het rieten mandje naar de blauwe bol onder ons. We lachen hard om de ploeterende roeptoeters. Hier zijn geen klokken met enge naalden. Hier zijn wij samen, ontsnapt aan boventalligheid. Jij bent mij nooit teveel, lieve mooie vriendin.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.