Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Ik spoor niet

We waren precies twaalf en een half jaar samen op onze trouwdag. Ik had mezelf een prachtige witte jurk cadeau gedaan. Een koopje, dat wel, maar het feit dat ik het mezelf gegund had was het resultaat van langdurige therapie geweest.
Wat een prachtige dag! Het voelde goed; zo verschrikkelijk goed. Ik wist dat ik mijn man had gevonden en dat dit nooit meer stuk kon gaan…

Na het ja-woord eindigden we in het café met hapjes en drankjes. Veel drankjes. En als er drank was werd er drugs gehaald. Cocaïne. Geen bergen maar net genoeg om je de koning te rijk te voelen, meer drank te kunnen drinken en uitbundige seks te kunnen hebben. Recreatief gebruik noemden we het. Onschuldig, dacht ik.
Dat cocaïne, oftewel de witte sloper, binnen een jaar na dato, mijn leven zou hebben gesloopt wist ik toen nog niet.
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Volgens mij hoort er een komma tussen twee werkwoorden, zoals in de zin uit de tweede alinea "En als er drank was (,) werd er drugs gehaald." Ik vind het een interessant verhaal, vooral vanwege het drugs onderwerp in een context van bruiloft, waar weinig mensen over schrijven. Wel maken twee dingen nieuwsgierig naar meer, wat zowel positief als negatief kan zijn voor mij. De referentie naar therapie hint naar een moeilijk verleden en dat ik me afvraag hoe dat allemaal is gegaan. In die zin goede "world building" naar mijn mening. De slotzin maakt ook nieuwsgierig, maar daarbij vond ik het een beetje jammer. Het leek daardoor alsof dit stuk meer een intro was voor een langer verhaal dan een compleet "flits" verhaal. Hopelijk heb je wat aan mijn feedback, ik vond het leuk om te lezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 10.10.22
    Bedankt voor je reactie, dagboek nachtmens. Bij nader inzien is het inderdaad geen flitsverhaal. Het is de eerste paragraaf van mijn autobiografie. Als het onderwerp je aanspreekt kan ik je een e-boek versie toesturen. Via pm krijg ik dan graag je mailadres.
    • dagboek nachtmens 10.10.22
      Een heel boek is voor mij te lang om eerlijk te zijn. Ik vind het leuk om hier en daar op schrijverspunt iets aan te klikken, maar dat is alles waar mijn korte concentratieboog toe in staat is, haha.