Voor schrijvers, door schrijvers
110 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Flitsverhaal

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
 
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
 
Klik hier om naar korte verhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

77 Hits

Publicatie op:
Lente

De lente vervreemdt me. Alles wat geboren wordt gaat aan me voorbij. De bloemen openen hun blaadjes en de mensen openen de deuren van hun huisjes. Omringd door vogeltjes dansen ze met hun kinderen door de tuin. Maar ik blijf achter in de kerker. Niets anders kan mij bekoren dan een vroege zonsondergang.

Totdat ik op een dag haar woorden lees. Hoe kan ze als mij zijn en toch ook dansen en zo mooi schrijven? Ik droom, dat ik in haar tuin tussen de vogeltjes lig in haar veilige en troostende armen.

Een straaltje zonneschijn komt binnen in de kelder. Hoewel ik weet dat mijn droom nooit werkelijkheid zal worden, proef ik weer iets van de lente. Ik ben geneigd het liefde te noemen. Dat moet het ook wel zijn, maar liever noem ik het hoop. Inspirerend is het in elk geval.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Lente"

Heb je deze al gelezen?

  • Curiosity killed the cat. (175) Lars Tanesy 19-11-2020

    Die dag belde de bazin dat ze in zijn mail-box had gezien dat hij problemen had met een collega. Niets belangrijk, maar hij vond het wel vervelend dat ze in zijn mail-box zat. Nogal inbreuk op zijn...

    Lees meer: Curiosity killed the cat.