1 post
 • images/deelname/flitsverhaal.jpg
  Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc. Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
  " Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  134 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 18-03-2021

Hits: 287

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Trekhaak?

Aangepast: 28-03-2021
Wel drie uur achtereen was het weer er ruw. Het heeft zelfs geregend, maar de zon schijnt al weer en enkele ultra witte dampwolkjes sieren nog hier en daar de vrij donkere inmiddels weer blauwe zomerluchten. Ik heb net gehengeld over de railing aan de zijkant van een houten overkapping aan de rand van de op die manier bereikbare zee aldaar. Ik heb alleen nog wat brood en mijn professionele vishengel. Ik doe de werpmolen niet los oftewel open, maar ik hou de uit zee, in de plassen geslagen kleine visjes, een knolletje brood voor aan de vishaak. Af en toe gaan de zeer kleine visjes er even mee spelen. Kort maar krachtig, maar het knolletje slinkt er niet van. Ik geniet van de felle zon, schijnende in het magere plasje en moet er wel eerlijkheidswijs aan toevoegen dat ik (daardoor) niet veel zie. SGGGGGchrow! Een auto parkeert zich met een wilde tot stand komende beweging precies in het parkeervak waar ik op dat moment bezig ben. Ik wordt door de wagenauto gegrepen en beland over een lange groene nette heg op het gras in een tuin.  Eindje vererop twee witte openslaande deuren en een terras waarop zich een ongeveer 40 jarige oogverblindende vrouw zichzelf in  mijn richting naar buiten rept. Mijn adem stokt: "Dag mevrouw ik wordt zojuist door een auto gegrepen en nu belandde ik in uw tuin, waar is mijn hengel?" Aldus de mevrouw. "U ziet er wel erg overhit uit, zou u niet even in het plastic zwembadje wat bij willen komen u heeft toch een zwembroek aan. "Ja, nu u het zegt" U heeft u toch niet bezeerd? Wilt u een glaasje water? "Nee, dank u antwoord ik." Ik ga eerst kijken waar mijn hengel uithangt. Als ik mijn hengel terug vind zie ik de draad als een razende uitlopen, de wagenauto is weg, en heeft zijn haak achter zich aan. Ik zit vast. Rrrrrrrr. Ik volg de draad en gelukkig staat de auto na zo'n 40 meter wilde achervolging keurig in de gararge, toevallig bij dezelfde mevrouw. Ze ziet er verleidelijk uit. Zo, zittende in de auto, in de garage. Ze wenkt me. Het werd de midag van mijn leven.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Oh, Linke en Bergette
299
Lezen?
Ik zeg nog, "maak er maar iets van, hoor."
241
Lezen?
55 woordenverhaal
Ik zeg nog, "maak er maar iets van, hoor."
233
Lezen?