SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Verwondering

Publicatie: | MC H

Tja, je denkt eens na en verwondert je.
   Een paardenvijg komt uit een paard. Komt een oorvijg dan uit een oor?
   Bij een oorvijg denk ik aan een draai om de oren, maar bij een paardenvijg zie ik niet zo snel mijzelf rond een paard draaien. Overigens, een draai om de oren is niet de bedoeling. De bedoeling is er niet omheen te draaien, maar er strak tegenaan te petsen. Tweede overigens, dat raad ik bij een paardenvijg niet aan: er strak tegenaan te petsen. Net als (derde overigens) tegen het paard zelf, dat kan lelijk gaan bokken, steigeren of andere onaangename acties uitvoeren.
   Waar we weer terug zijn bij de oorvijg. Dat vindt de ontvanger ook onaangenaam. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
vreemd verhaal maar ik geef je vijf sterren en dat vind je vast heel leuk! Wat is een oorvijg en waarom schrijf je dat!
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.