SCHRIJFACTIVITEIT: FLITSVERHAAL

Een flitsverhaal is, bij Schrijverspunt, een krachtig en compleet verhaal in het kleinst mogelijk (maximaal 150) aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. De voorkeur gaat uit naar een verhaal in een of slechts meerdere zinnen. Geen zgn quotes, wijsheden, gezegden, etc.
 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Woef!

Publicatie: | Hellen Jeanette Gill

Bello zit vast in het kattenluikje. Voorzichtig duwt de buurvrouw zijn kop terug. De deurbel klinkt. Bello ruikt dat zijn familie voor de deur staat. De buurvrouw loopt naar de deur toe. Bello hapt naar haar ochtendjas en trekt zo hard als hij kan. Hij fluistert “woef! Ik ben er niet”. De buurvrouw verstaat hondentaal en knipoogt naar Bello. De puberzoon Joachim, zijn ma en pa bevragen de buurvrouw. Zij voelt zich een jokkebrok maar verraadt Bello niet.

Bello is trots op zijn buurvrouw. Na twee weken gaat hij weer naar huis. Zijn familie is dolgelukkig. Maar waarom is Bello weggelopen?

Meermaals per dag wandelen is vermoeiend. De ganse dag koekeloeren die puberale schoolvrienden van Joachim uit hun slaapkamerraam. Bello heeft geen privacy om een plas of poep te doen. Hij is boos geworden toen hij zijn kont op sociale media heeft gezien. De lockdown is opgeheven.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
07.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.