krisha van der male

Zonlicht

© krisha van der male op 08.10.2022.

“Wat doe je?” Hoor ik iemand achter mij vragen.  
Langzaam draai ik me naar de stem om. Er staat een niet al te langen jongen met krullend haar in een T-shirt en een grijze spijkerbroek.  
“Ik zit, op de leuning van een bankje te genieten van de zon,” antwoord ik. 
“Midden in het park? 
De jongen loopt om de bank heen en gaat naast me op de leuning zitten. De warme najaarszon laat zijn donkere haar er bijna kastanjebruin uit zien. De jongen is knap, al heb ik hem nog nooit gezien.  
“Ja, midden in het prak.” 
Ik steek mijn kin weer in de lucht en sluit mijn ogen. Ik voel de zon mijn koude gezicht verwarmen. Als ik hard genoeg mijn best doe kan ik de realiteit ontvluchten.  
“Wil je me vertellen waarom?” 
Mijn ogen zijn nog steeds gesloten, maar ik zeg tegen hem.  
“Wanneer mijn ogen gesloten zijn, en de zon mijn gezicht verwarmt heb ik het gevoel dat ik heel even een klein beetje vrijheid heb.”

De nog steeds naast me zitten de jongen zucht zachtjes. Het doet me op kijken, wanneer ik me zijn kant op draai zie ik hoe hij met zijn ogen gesloten naar de zon toe zit. Het ziet er vreemd uit zo zien mensen mij dus ook. Niet dat het me veel doet, ik kijk weer naar de zon en sluit mijn ogen opnieuw. Dan zegt de jongen. 
“Je hebt gelijk, wat een vreemd vrij gevoel de zon me geeft heb ik nooit ervaren.”

Een hele tijd zitten we zo genieten van de warmte op onze huid. Dan staat de jongen ineens op en gaat in mijn licht staan. Ik open mijn ogen. 
“Ben je er morgen weer? vraagt hij.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  10.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik heb een paar vragen, haha.. Allereerst de zin die begint met "ik zit, op de leuning (...)": normaal gesproken hoort daar geen komma, maar ik heb zelf ook vaak de behoefte om ergens een komma te plaatsen als de uitspraak of gedachte een soort adempauze heeft. Is dat correct Nederlands of moet er eigenlijk geen komma staan? Daarnaast vroeg ik me af hoe groot die leuning was! De meeste parkbankjes hebben smalle leuningen die niet prettig zijn voor één persoon om op te zitten, laat staan dat er nog iemand naast komt. Er staan trouwens wel een paar typfoutjes in: "langen haar", "zitten de" in plaats van zittende en "prak" in plaats van park. Ook ontbreekt een komma tussen alle zinnen waarin er meerdere werkwoorden achter elkaar staan. Het verhaal qua inhoud is wel leuk en het einde vond ik schattig, dat de jongen de hoofdpersoon graag weer wilt zien na hun gedeelde momentje.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  08.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Graag gelezen.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 200
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Ryans Bed - Tijan

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.