1 post
 • images/deelname/ikschrijver.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.
  12 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ik, schrijver?

Publicatie op: 06-10-20

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ik, schrijver?

317 Hits.
Lezen deed ik als kind al erg graag. Op mijn elfde bleek ik alle kinderboeken van de bieb al gelezen te hebben en begon ik aan boeken voor volwassenen. Waar ik ook was, altijd had ik een boek bij me. Naast lezen, schreef ik ook gedichtjes, waarvan ik me sommigen, nu 30 jaar later, nog steeds herinneren kan.
Ik droomde ervan een boek te schrijven en ik kan het aantal pogingen dat ik daartoe heb gedaan niet meer tellen.
Het lukte me nooit, niet als kind en later als volwassene nog steeds niet. Ik had geen verhaal in mijn hoofd dat lang genoeg was om een boek te vullen. Mijn meest succesvolle poging was mijn levensverhaal. Daar kon ik wel een acceptabel aantal pagina's mee vullen. Ik had ook genoeg meegemaakt om het een interessant verhaal te maken, maar tijdens het schrijven raakte ik in de knoei met de schrijfstijl en de vorm. Moest ik beginnen bij het heden en terugwerken naar mijn jeugd, of moest ik beginnen bij mijn jeugd en naar het heden toewerken?
 
Na talloze pogingen gaf ik het schrijven op. Ik schreef nog in mijn dagboek en korte teksten voor mezelf, maar een boek was een droom die ik nooit waar zou kunnen maken. Toch kon ik het schrijven niet los laten en stortte me op het inzenden van artikelen voor info.nu. Zowaar heb ik daar twee artikelen gepubliceerd. Daarna ontbrak het me aan originele onderwerpen voor een derde artikel.
Schrijven blijft mijn passie en eindelijk begrijp ik dat niet iedere schrijver een boek publiceerd. Schrijven kan op vele manieren en nu is mijn doel om te ontdekken op welke manier, in welke vorm, ik kan schrijven. Korte verhalen lukken me goed, gedichten gaan me ook makkelijk af. Ik schrijf niet om gelezen te worden, ik schrijf om mezelf te kunnen uiten.
Mijn conclusie: Blijf schrijven! en wie weet waar het ooit toe leiden zal.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.12.20
Feedback:
Leuk om te lezen hoe je schrijven is ontstaan
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.10.20
Feedback:
Hallo Olivia. Kijkend naar de opdracht vond ik het de moeite waard om te lezen maar niet echt boeiend voor mij. Een beetje veel een rapportage en misschien wat te weinig emotie en beschrijving.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Niet alleen mijn plek kwijt
280
Lezen?
55 woordenverhaal
Einde van de angst
271
Lezen?