• images/deelname/ikschrijver.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.
  12 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ik, schrijver?

Publicatie op: 06-10-20

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ik, schrijver?

278 Hits.

“Het opstel vandaag gaat over muziek.” Hoor ik mijn lerares nu nog zeggen. Vastberaden en voorbereid op de klagende reacties van iedereen schreef ze ijverig met haar kleine witte krijtje alle eisen waar het verhaal aan moest voldoen. Piepend op dat grote groene bord werden alle regels keurig onder elkaar opgesomd. Bij mijn klasgenoten in groep 6 kwamen de irritaties altijd al hoog opzetten bij het woord opstel alleen. Geklaag en gemekker, “Ah, nee. Geen opstel.”

Dit was voor mij absoluut niet het geval. Naast gym was opstel het enige vak waar ik in kon uitblinken. Ik juichte in mijzelf als de stille en verlegen jongen die ik was en pakte er meteen mijn schrijft bij. De slecht afgedrukte blauwe lijnen die wachtte op mijn met vulpen geschreven woorden. Onleesbaar vanwege de snelheid. Onleesbaar vanwege de enthousiasme. Ik was altijd als de dood dat ik het volgende beeld in mijn hoofd zou vergeten als ik niet snel genoeg mijn gedachtes achterna pende. De fantasie begon te vloeien. Beelden begonnen te vormen. Eigenlijk is mijn gedachtegang alles behalve vatbaar voor de regels van de opdracht. Muziek had de juf gezegd. Als oncontroleerbaar als mijn fantasie was zag ik een bos. Een houten hutje in de verte en angstige dorpelingen die beweerde dat er een heks woonde. Gedreven schreef ik op wat ik zag. Ik schreef op wat ik voelde en bijna wat ik rook. Instinctief beschreef ik al alle zintuigen uit mijn verbeelding als een idee het zo echt mogelijk te laten lijken.

Het verhaal zelf heb ik al tijden niet meer gezien. Nu nog steeds, zo’n twintig jaar later, denk ik af en toe aan dat verhaal. Het is een van die herinneringen uit je jeugd die je zo klaar als dag kan herinneren. Zo’n herinnering waarbij je er in de loop der jaren aan gaat twijfelen of het wel echt zo gebeurd is of dat je kinderfantasie er wat mooiers van heeft proberen te maken. De lerares gaf aan dat de beste verhalen openbaar op de kast zouden liggen om tijdens de open avond te laten zien. Tot mijn verbazing lag alleen mijn verhaal daar. Het verhaal dat niet voldeed aan de regels van de opdracht waardoor ik er bijna zeker van was dat ik het opnieuw moest doen. Nooit heb ik ernaar gevraagd maar bewonderde ik die avond de reacties van alle mensen die de moeite hadden genomen het beknopte maar avontuurlijke verhaal te lezen. “Is dit door u zelf geschreven?” Is de reactie die mij het meeste is bijgebleven.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.12.20
Feedback:
Leuk verhaal. Een paar kleine foutjes: in plaats van schrift staat er schrijft. En het is het enthousiasme en niet de enthousiasme.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.12.20
Feedback:
Wat mooi!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur: