Skip to main content

Reviews zijn belangrijk voor je boek

Recensies en reviews voor je boekWas in het verleden m.n. een recensie nog bepalend voor het verkoopsucces van een boek, we zien steeds meer dat reviews een belangrijke rol gaan spelen. Onderzoek wijst namelijk uit dat 61% van de consumenten eerst reviews leest voordat zij een beslissing neemt binnen het aankoopproces. Het is dan ook van groot belang dat er reviews zijn te vinden bij je boek.

Ook Bol.com werkt al jaren met reviews. Michel Schaeffer, marketingdirecteur van Bol.com: “Reviews zijn voor ons zeer belangrijk. We zijn er namelijk van overtuigd dat onze 2,5 miljoen klanten tezamen meer weten dan de grootste expert. Reviews helpen onze klanten om een goede afweging te maken in het aankoopproces. Uit onze ervaring blijkt dat producten mét reviews eerder worden gekocht dan producten zonder reviews.”

Ook al denken we dat we zelf bepalen welk boek we kopen, de opinie van anderen beïnvloedt mede onze aankoop. Hoe meer gunstige reviews, hoe groter de kans op verkoop. De kwaliteit van de reviews speelt natuurlijk een rol. Een paar zinnen van een goede bekende die zegt dat het een top boek is telt minder mee dan een serieze tekst zonder spelfouten en met een kop en een staart. Het is dan ook van groot belang om reviews voor je boek te organiseren. Nodig mensen uit om een review voor je boek te schrijven als ze je boek gelezen hebben en daar enthousiast over zijn. Schrijf zelf geen reviews over je eigen boek, ook niet onder een andere naam. Verkooporganisaties controleren hier steeds meer op en terecht.

Je moet het ook niet willen dat er fake reviews bij je boek staan maar juist stimuleren dat iemand je boek echt leest en daar een eerlijke review over schrijft. Daar is niets mis mee. Zelfs niet als er negatieve kanttekeningen in staan. Dat maakt alleen maar duidelijker dat het boek gelezen is en dat het een serieuze review is. En de lezer maakt dan toch zijn of haar persoonlijke keuze. Dus maak werk van reviews voor je boek!

Recensies en reviews voor je boek

We adviseren je om actief recensies en reviews voor je boek aan te vragen. Nodig familie, vrienden en bekenden, die je boek gelezen hebben, uit om een eerlijke review te plaatsen bij je boek op b.v. Bol.com en andere online boekwinkels. Daarnaast zijn er op internet meer websites waar je een review kunt (laten) plaatsen. Maak daar gebruik van. Hieronder een aantal suggesties:

 

Recensies & reviews voor je boek:

Aanvraag  Recensie door Boekenmening aanvragen.
   
Klik hier Heb je een kinderboek geschreven? Stuur je boek als tip naar Matty's leuke kinderboek.
   
Aanvraag  Recensie door Miranda leest aanvragen.
   
Aanvraag Recensie door Connie's Boekenblog aanvragen
   
Klik hier Recensie door In de Boekenkast.
   
Klik hier Recensie door De Thriller Blogspot.
   
Klik hier Recensie door recensieweb
   
Klik hier Recensie door Thrillerlovers
   
Klik hier Een recensie op Mustreads
   
Klik hier Meer informatie over recensies op de boekrecensies startpagina
   
Klik hier Een recensie op Boekenbijlage
   
Klik hier Een recensie op Chicklit

Dit overzicht is niet compleet. Heb je tips? Laat het ons a.u.b. weten.