Skip to main content

Een drukbestand van je boekcover

coverontwerp
 
 
Bij het ontwerpen van een mooie, commercieel sterke cover komt meer kijken dan je in eerste instantie zou verwachten.
De cover dient het correcte formaat te hebben, waarbij je rekening moet houden met de breedte van de rug. Voor een goede drukkwaliteit moeten afbeeldingen minimaal 300 dpi zijn. Distribueer je jouw gedrukte boek via CB, dan dient op de achterzijde van het boek rechtsonder een EAN-barcode geplaatst te worden van het ISBN.
Heb je dat allemaal voor elkaar, dan moet het eindresultaat ook nog eens gegoten worden in een drukklaar bestand. Dit drukbestand moet aan een aantal eisen voldoen, afhankelijk van de drukkerij die jij uitgekozen hebt.

Of jij je boek via Printing On Demand of in oplage laat drukken, tegenwoordig maken alle drukkers gebruik van PDF-bestanden voor het drukken van boeken.

De cover dient als één PDF-bestand aangeleverd te worden, dus van voor-, achterzijde en rug samengevoegd. Om de totale afmeting te berekenen, dien je de rugdikte te berekenen op basis van het aantal bladzijden en het gekozen papiersoort. Formule is:

  • Breedte: papierformaat x 2, plus rugdikte, plus trimbox x 2
    Voorbeeld: Papierformaat is 15,5 x 23,5 cm, rugdikte is 1,51 cm en trimbox is 0,3 cm: 15,5 x 2 = 31,0 + 1,51 + 0,6 = 33,11 cm
  • Hoogte: papierformaat hoogte plus trimbox x 2
    Voorbeeld: Papierformaat is 15,5 x 23,5 cm en trimbox is 0,3 cm: 23,5 + 0,6 = 24,1 cm

Bij hardback, houdt rekening met een extra overloop van 3 mm.

Is het zelf maken van een cover(afbeelding) niet mogelijk voor je of kom je er met het ontwerp niet uit?

Schrijverspunt kan je helpen bij zowel het maken van een drukklaar PDF-bestand als het coverontwerp zelf. En dat tegen een aantrekkelijke prijs.

Bij het ontwerp gaan we met jouw ideeën aan de slag. Het is immers jouw boek, jouw levenswerk en dat moet volledig naar jouw specifieke wens ontworpen worden. Mogelijk kun je gebruik maken van rechtenvrije foto's en afbeeldingen, natuurlijk mag je ook je eigen afbeeldingen aanleveren.

Klik op onderstaande knop om ons een mail te sturen dat je meer informatie wilt hebben over het door Schrijverspunt laten ontwerpen van een boekcover. We nemen daarna telefonisch contact met je op om je wensen te bespreken.

De kosten zijn vanaf € 95,00, afhankelijk van jouw keuzes. Heb je al een afbeelding of ideeën? Dan kun je voor de basisprijs al een mooie, commercieel sterke cover hebben.
Uiteraard leveren we je de cover als een drukklaar bestand aan.