
Promotie van je boek door website

Een boek promoten zonder een eigen website is eigenlijk niet meer van deze tijd.
Een website is een perfect hulpmiddel om potentiële lezers, recensenten, tijdschriften en boekhandels te attenderen op je nieuwe boek. Daarnaast is het een geweldig hulpmiddel voor aanvullende informatie voor belangstellenden.
Kosten website
Een website hoeft niet duur te zijn. Voor enkele tientjes per jaar heb je al een eigen domeinnaam.
Ontwikkeling website
Een slechte website kan echter ook voor antireclame zorgen. Surf maar eens rond en je zult zien dat er juweeltjes zijn, maar ook sites die er niet uitzien of die door verkeerde instellingen niet of gedeeltelijk functioneren. Als schrijver ben je gewend om te denken zoals een lezer dat doet en die vaardigheid moet je ook toepassen bij de ontwikkeling van je website. Verdiep je er een beetje in, vraag hulp aan een kennis, buurjongen/-meisje of collega en surf eens wat rond. Je zult ontdekken dat je veel zelf kunt.
Streef naar kwaliteit
Belangrijk is een goede layout, een overzichtelijke menustructuur en kwaliteit! Zorg dus voor scherpe afbeeldingen en duidelijke lettertypes. Ook niet onbelangrijk is het gebruik van de juiste trefwoorden. Je wilt gevonden worden? Zorg daar dan ook voor. Met de juiste trefwoorden, die met je boek te maken hebben, weten zoekmachines je makkelijker te vinden.
Domeinnaam
Maak voor de domeinnaam gebruik van je eigen naam of een pseudoniem. De titel van je boek als domeinnaam is met oog op een eventueel volgend boek niet handig. Gebruik je website dus om jouw auteursnaam te promoten!
Promoot je website
Ben je tevreden over je website? Zorg er dan voor dat ook anderen je weten te vinden. Bezoek andere vergelijkbare websites en vraag of ze een link naar je website willen plaatsen. De sociale Schrijversplek van Schrijverspunt biedt hier diverse mogelijkheden voor. Goed voor de hits, maar ook goed voor de vindbaarheid bij de zoekmachines! Je website kun je ook promoten door middel van visitekaartjes, je handtekening in je e-mail, persberichten, etc.
Wat moet er in ieder geval op een schrijverswebsite te vinden zijn?
- Een duidelijke foto van de omslag van het boek.
- Een wervende tekst voor het boek (de flaptekst). Geen commerciële praat maar een samenvatting die prikkelt tot lezen.
- Optioneel is het plaatsen van enkele pagina's uit de inhoud.
- Achtergrondinformatie over de feiten in je boek.
- Reacties van lezers op uw boek, het liefst van recensenten.
- Informatie over jezelf en een boeiende foto.
- Het laatste nieuws over het boek
- Een link naar de webwinkel waar je boek te bestellen is
- • Contactinformatie voor de pers
- Reacties vanuit de pers
- Een kader met alle essentiële informatie: auteur, uitgever, ISBN, jaar, boekvorm, aantal pagina's, taal, de vaste verkoopprijs.
Jouw aanvullingen en tips zijn welkom. Geef dus gerust een reactie!
© schrijverspunt - alle rechten voorbehouden