Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

150 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

4 mei - rust, slaap nooit
7 mei 1945. Drukte op de Dam: lachende mensen vieren de bevrijding. Om drie uur wordt er plotseling geschoten vanaf het balkon van de Groote Club. Tientallen mensen sneuvelen alsnog. Met welke waas keken de Duitsers door hun vizier?
Eeuwige pijn.
 
Slechts de venijnigste gedachtekronkels van toen zijn afgevijld. In de hoop dat ze in iedere tijd uit de tijd zijn, de toekomst niet meer zullen vervuilen met een zwarte geschiedenis die te verschrikkelijk is om te vergeten. Twee stille minuten zullen de huidige tijd die over de houdbaarheidsdatum heen is niet renoveren.

Kolentreinen vol met mensen. Gas, niet om te verwarmen. Een verdeeld Europa.
Als de moderne tijd in 1939 was begonnen, wat zou er dan NIET zijn gebeurd?
Maar alles is wel gebeurd. En de moderne tijd kan ook nu te laat beginnen: gedachtekronkels woekeren door. In een grenzeloos Europa galoppeert het antisemitische, godsdienstwaanzinnige Trojaanse Paard onze vrijheid binnen.
Als je herdenkt, denk dan ook na.
Rust, slaap nooit.
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "4 mei - rust, slaap nooit"

07.05.21
Feedback:
Heel mooi, Han.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig