Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1003
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aan de kust
© Jorre Vanbaelen op .
Aantal hits: 229
Aan de kust is alles goed. Het waait daar ook, maar dat voelt eerder zoet. Met goede lucht in je longen, brengt de zee ontzag, in rust. Het is daar waar ik mijn geliefde voor het eerst heb gekust. Haar ogen, 't is misschien een cliché. Ja, die waren gewoon nog dieper dan die zee. Ze glimlachte wanneer ik speelde met haar haar. We waren verliefd, met ons twee, aldaar.
Ik keer nog wel eens terug naar de kade. Maar het leven kent met mij geen genade. Ze brengt mij nog steeds rust, die zee. Maar ze brengt geen liefde meer voor mij mee. Die is overgevaren, vast naar Engeland. Waait daar vast over een strand. Want daar waait het ook, en dat voelt eerder zoet. Aan de kust is immers alles goed.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Aan de kust"

Geschreven door Jorre Vanbaelen . Geplaatst in Kort verhaal.
17.07.20
Feedback:
Correctie oude waardering
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !