Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Aansteker

 

Mijn schoonbroer - één van de vier die ik rijk was - rookte als een schoorsteen, hij inhaleerde zelfs sigaren. Iedereen beleerde hem maar dat zette geen zoden aan de dijk, die zou hij trouwens ook opgerookt hebben. Energiek en met volle overgave volhardde hij in de boosheid. Hij was ridderlijk, dat wel, maar ook heel dominant.

Eindelijk, in een moment van zinsverbijstering, beloofde hij hulp te zoeken. Het probleem lag buiten zijn vermogen. Hij koos een befaamd hypnotiseur uit. 

De therapie begon met gesprekken, kwestie van vertrouwen te wekken. Die sessies bleken heel succesvol wat contact en kameraadschap betrof maar het roken raakte niet afgebouwd. De therapie liep naar haar einde toe en plots was er een kentering.

De laatste bijeenkomst leverde resultaat op: mijn schoonbroer bleef verder roken en de hypnotiseur startte met roken. Mijn schoonbroer was heel dominant.

© Helena Mattheyssens op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
19.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Herkenbaar, maar uiteindelijk toch gestopt...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Geestig verhaal, zeker in combinatie met de titel.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Helena Mattheyssens 18.08.22
  Dankjewel, Ewald.
  Even iets anders: merk jij dat ook, die nieuwe trend? Iemand die hoog scoort krijgt lof voor zijn/haar schrijfsel maar zakt ondertussen in ranking. Beleefdheidshalve bedank je als ontvanger, 4 op 5 staat mooi maar heeft een negatieve impact op je gemiddelde. Ik begon het ook te doen: 'wederdienst'. Of zie ik dat verkeerd, ik ben hier nog vrij nieuw? Wat denk je?
  • Helena Mattheyssens 19.08.22
   @Ewald Een soort koehandel, dat dacht ik al. Bedankt, Ewald.
  • Ewald Hagedorn 19.08.22
   Eerlijk gezegd houd ik de ranking totaal niet in de gaten, dus ik heb er geen flauw idee van hoe het werkt. Ik weet alleen dat het geven en ontvangen van de sterren een soort koehandel is.