Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Attractie

Kijk, daar heb je Manon. Ze mist mij, dat is duidelijk. Ze steekt haar duimpje in haar mond. Dat is een teken dat ze wil slapen en dan moet ik met haar mee. Ik wil ook mee. Ik vind er hier helemaal geen mallemoer aan. Ik ben helemaal nat, het lijkt hier wel een sauna, zo heet als het is en ik ruik niet eens meer naar mezelf. En dan dat gedraai de hele tijd! Het lijkt verdorie wel een achtbaan. Ik word er horendol van. Ik wil eruit!

‘Kijk, daar heb je knuffelkonijn wel’, zegt mama tegen Manon. 'Waar?’ Manon drukt haar gezicht tegen het ruitje. ‘Oh ja, ik zie haar!’ Ze begint enthousiast met haar duim in de mond te springen. ‘Manon knuffelkonijn nodig.’ ‘Knuffelkonijn is bijna klaar’, zegt mama. ‘Ze gaat zo nog een paar over de kop en dan mag ze eruit!’

© Annemarie Steenbergen op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
07.10.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Prachtig gevonden Annemarie! In de eerste alinea was ik wat verward, maar in de tweede wordt alles duidelijk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig