Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Blind date

‘Als we elkaar straks ontmoeten, hoe herken ik je dan?’, vroeg ik. ‘Je herkent me’, zei mijn anonieme chatter ‘daar ben ik zeker van. Je herkent me aan mijn grootte, ik val in elk gezelschap op, je herkent me aan mijn kleding, ik kleed me aangenamer dan iedereen, je herkent me aan mijn lach, ik lach helderder dan iedereen, je herkent me aan mijn ogen, het schijnt dat ze zo kunnen stralen, maar vooral zul je me herkennen aan mijn stem, ze klinkt melodieuzer dan je ooit al hoorde.'
 
Toen ik ’s avonds het plein waar we naar een optreden zouden gaan luisteren, afspeurde naar een grote, mooi geklede man met stralende ogen en een heldere lach zag of hoorde ik niemand die aan deze beschrijving beantwoordde. Terwijl ik me voorzichtig tussen de toeschouwers wurmde, hoorde ik een warme, wondermooie stem. De persoon die op het podium aan het zingen was, kon melancholie en verlangen prachtig tot uiting brengen. Zijn stem raakte me diep. Tussen de mensen door kon ik een glimp van de man zien. Ik stond even perplex. De mooie stem behoorde toe aan een klein komisch mannetje gekleed in kleuren die me ondanks mezelf deden lachen en met ogen die straalden alsof hij zelf het geluk had uitgevonden. Door het contrast tussen de gestalte van de man, zijn mooie stem en zijn stralende ogen stopte ik een moment. Even had ik het gevoel dat hij speciaal voor mij zong: ‘All I need is to find somebody to love’. Toen het liedje gedaan was klom de man snel van het podium, ik draaide me om, mijn zoeken had niets opgeleverd en ik had geen zin om nog langer te blijven. Mijn auto stond niet zo ver weg en ik was er snel. Teleurgesteld omdat ik mijn mooie, grote, goed geklede man niet had gevonden, stapte ik in. Even dacht ik nog dat ik iemand hoorde roepen, maar toen ik rondkeek zag ik niemand. Ik voelde me zo bedrogen. Iemand had gewoon met mijn voeten gespeeld en ik was er met open ogen ingetuimeld!
 
© Maryse Van Hal op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.