Hanne Lemahieu

Bloeddate

© Hanne Lemahieu op 03.12.2022.

Ingrid liep arm in arm met de vijventwintig jaar jongere Kurt door de smoezelige steegjes van de stad.
Twee dagen geleden was ze met haar schoondochter Magali uit eten gegaan. Ze hadden net aan hun derde fles wijn willen beginnen toen Kurt naar hun tafel gekomen was. “Kan het zijn dat ik u ken?” had hij aan Ingrid gevraagd. Ingrid had geantwoord dat hij zich vergiste en Magali was met hem beginnen flirten. Toen Magali vertelde dat ze die morgen een beetje gebloed had, hoewel ze al maanden zwanger was, was Kurt zijn charmante glimlach een ogenblik weggesmolten. Ingrid had meteen de begeerte in zijn ogen herkend. De blik van een zielsverwant.
Kurt wilde bloed zien.
Die morgen had haar zoon haar gebeld. Magali was vermist. Ingrid had Kurt gebeld. Die had Magali van het restaurant naar huis begeleid in een taxi.
Kurt wist van niets. Ingrid had hem bedankt en wilde ophangen toen Kurt vroeg of ze die avond iets te doen had. Ze hadden afgesproken bij hetzelfde restaurant en waren de stad ingetrokken.
In een nauw en donker steegje opende Ingrid haar handtas en haalde er de glasscherf uit van de fles die ze de vorige avond in het restaurant ‘per ongeluk’ had laten vallen. Kurt zijn adem versnelde en zijn ogen verwijdden zich toen ze de scherf in haar handpalm stak, een paar keer heen en weer draaide en vervolgens met drie snelle halen een ‘K’ in haar handpalm kerfde. Kurt nam de glasscherf van haar over en sneed met drie kortere halen een ‘I’ in zijn eigen hand. Ingrid griste de glasscherf weer uit zijn hand, deed de bovenste knoopjes van haar bloes open en maakte een snede van haar nek tot tussen haar borsten. Kurt boog zich voorover en begon ongegeneerd het bloed dat tussen haar borsten door drupte op de likken. Toen pakte hij haar de glasscherf weer af en omklemde met zijn hand haar pols. Hij streek de scherf met de onschadelijke gladde zijkant over haar pols en sneed toen met een abrupt gebaar, als iemand die een plotse inval krijgt, een ring van bloed om haar ringvinger. Ingrid voelde haar hand meetrillen met de zijne. De krankzinnige schittering in zijn ogen verdween nu hij zijn dorst naar bloed aan het lessen was. Kurt bracht haar hand naar zijn mond, likte het bloed eraf en drukte er een kusje op.
Ingrid voelde de hand op haar schouder een fractie van een seconde voor ze naar achteren werd getrokken en met een onbeschaamde duw op haar borsten tegen de container werd geduwd. Kurt werd op dezelfde manier tegen de schutting gedreven.
“Wat heeft dit te betekenen?”
Een grote in het zwart geklede man richtte een pistool op haar. “Mond dicht.”
Een tweede man hield de punt van een mes tegen Kurt zijn keel gedrukt.
De man met het pistool richtte zich tot Kurt, echter zonder het pistool te verplaatsen. “De buit. Of we maken je moeder af.”
Kurt en Ingrid schoten tegelijkertijd in de lach en Kurt vroeg: “Zal ik je het adres geven van het rusthuis?”
De kleerkast was duidelijk even uit zijn evenwicht gebracht door deze reactie. De man met het mes deed een stap achteruit en Kurt vroeg onaangedaan: “Wat ben je deze keer van plan, Bruno? Ga je mijn date weer in elkaar slaan om me bang te maken?”
Ingrid voelde haar bloed in haar aderen bevriezen. Had deze bruut Magali iets aangedaan?
Bruno stootte een vettige lach uit. “Je zou me dankbaar moeten zijn! Dankzij mij kon je je ongestoord tegoed doen aan dat lekker ding. Ook al had ze ‘alleen maar’ een bloedneus.”
Ingrid walgde plots van zichzelf omdat ze net zo opgewonden raakte door bloed als Kurt.
“De politie houdt mij en dit pand in de gaten. Wil je jouw bende laten klissen, alleen omdat je mij niet kunt uitstaan?”
“Bek dicht. Het spul. Nu.”
Kurt haalde zijn schouders op. “Je kent de weg.”
Bruno liep naar een deur in de blinde muur tegenover de plek waar Ingrid tegen de container geleund stond een liep een trap af. Even later kwam hij terug met een handtas en vloekte. “Een kilo. Vijfhonderd gram voor jou, vijfhonderd voor mij. Mijn mannen hebben me er vierhonderd bezorgd voor de politie binnenviel. Waar is de rest, klootzak?”
Hij kieperde de tas leeg. Sleutels, kleingeld, lippenstift, een pakje zakdoeken, een iPhone en een groot aantal plastieken ringen vielen op de grond.
Kurt raapte een van de ringen op. “De laatste dagen voor jouw kroegen gesloten werden, is geen enkele griet de deur uitgegaan zonder ring. Je mannen die hen begeleidden, hadden ze maar te pakken.”
Bruno lachte luid. “Jij doortrapte klootzak.” Hij raapte ook een ring op. “Ik moet bekennen dat ik me de broek heb laten afdoen.”
Er klonk een schot. Kurt viel met een doffe klap voorover op de kasseien. Bruno griste haastig de ringen van de grond en rende toen achter zijn vluchtende kompaan aan.
Ingrid staarde verbijsterd naar de schutter. Magali zag eruit als een spook in een bebloed ziekenhuishemd en bleek, met opengesperde ogen en geheven pistool. Ingrid kon maar net verstaan hoe ze zei: “Ingrid?! Jij en die smeerlap?” voor ze zich huilend op haar knieën liet vallen.
Het was niet moeilijk voor de politie die de ambulance escorteerde om vast te stellen wat er gebeurd was. Ingrid verklaarde stellig dat Magali het wapen had opgeraapt nadat Bruno het had laten vallen en in een vlaag van verstandsverbijstering gehandeld had.
Toen ze later die avond naast haar zoon op bed zat, was ze beschaamd en woedend, er vast van overtuigd dat ze nooit meer het aanzicht van bloed zou kunnen verdragen.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 68
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Anne Gadellaa: Mus en Snorrie en de kip van de buren

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.