Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Cadeautjes voor een wildvreemde man

Gisteren gaf ik drie cadeautjes aan een wildvreemde man.
 
Mijn eerste cadeautje was het cadeautje van een magisch moment. Hij fietste in mijn richting. Ik wandelde hem tegemoet zoekend naar een goede plaats om een foto te nemen. Hij werd nieuwsgierig, keek achterom en werd getrakteerd op een mooie zonsondergang.
 
Mijn tweede cadeautje was het cadeautje van de herinnering. Hij keek hoe ik een foto van de zonsondergang nam en nam er ook een.
 
Mijn derde cadeautje was het cadeautje van het delen. Ik had mijn moment met hem gedeeld en straks deelde hij zijn moment met degene die thuis op hem wachtte.
 
En heel misschien had ik nog een vierde cadeautje gegeven, het cadeautje van een onverwachte intimiteit. Misschien hadden zijn handen bij het delen van het moment even, heel even andere handen aangeraakt en herinnerden hun handen zich een andere zonsondergang in een ver verleden.
 
Achterom kijken kan mooi zijn.
© Maryse Van Hal op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
07.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wie het kleine niet eert...
Mooi opgemerkt en opgeschreven. Zo maak je dagelijkse dingen groot.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig