Voor schrijvers, door schrijvers
970 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

71 Hits

Publicatie op:
Cadeautjes voor een wildvreemde man
Gisteren gaf ik drie cadeautjes aan een wildvreemde man.
 
Mijn eerste cadeautje was het cadeautje van een magisch moment. Hij fietste in mijn richting. Ik wandelde hem tegemoet zoekend naar een goede plaats om een foto te nemen. Hij werd nieuwsgierig, keek achterom en werd getrakteerd op een mooie zonsondergang.
 
Mijn tweede cadeautje was het cadeautje van de herinnering. Hij keek hoe ik een foto van de zonsondergang nam en nam er ook een.
 
Mijn derde cadeautje was het cadeautje van het delen. Ik had mijn moment met hem gedeeld en straks deelde hij zijn moment met degene die thuis op hem wachtte.
 
En heel misschien had ik nog een vierde cadeautje gegeven, het cadeautje van een onverwachte intimiteit. Misschien hadden zijn handen bij het delen van het moment even, heel even andere handen aangeraakt en herinnerden hun handen zich een andere zonsondergang in een ver verleden.
 
Achterom kijken kan mooi zijn.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Cadeautjes voor een wildvreemde man"

07.03.21
Feedback:
Wie het kleine niet eert...
Mooi opgemerkt en opgeschreven. Zo maak je dagelijkse dingen groot.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Bruine benen (170) Elka Le Mair 05-11-2020

    Mama was van bouwjaar 1924. Ze kon dingen zeggen als: ‘Oranje staat zo mooi bij negers.’ Geen kwaad woord wilde ze horen over ‘buitenlanders’ of ‘gastarbeiders’. Iedereen was mens en daar hield ze...

    Lees meer: Bruine benen