• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  932 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De Autobahn

Publicatie: 13 oktober 2021

Drie dagen al trok ik door de regen in de richting van de autobahn. De zeldzame wagens vertraagden niet voor mijn opgestoken duim maar gaven mij een beurt van modder en opspattend water. De terugtocht uit Finnmark was vlot verlopen, tot ik in dit verloren gat gestrand was, ergens aan de Deens-Duitse grens, doornat, ijl in het hoofd van de honger. In Göteborg had ik met mijn laatste geld de overzet naar Frederikshavn betaald.  

De witte Mercedes, met caravan, reed mij voorbij in een wolk van opspattend water. HH, las ik op de nummerplaat, Hamburg. Door het regengordijn zag ik de rode remlichten. Ik liep op de wagen af waarvan het rechterportier openging, gooide mijn rugzak op de achterbank, wou vooraan gaan zitten, tot in Hamburg, maar de Duitser knorde afkeurend toen hij mijn druipende outfit zag, toverde een zeiltje te voorschijn dat hij op de zetel uitspreidde, en zei iets over eerst douchen, en droge kleren aandoen, en eten en slapen.  

Toen het donker werd reed de Duitser een parking op waar felle natriumlampen in de gutsende regen de verlaten plek belichtten. In de verte het natte suizen van de autobahn naar Hamburg.  

De douchecel in de caravan was minuskuul, toch stond de Duitser erop samen te douchen. Terloops hield hij daarbij even zijn open hand onder mijn geslacht, als om het gewicht ervan te schatten.  

Na het avondmaal, met veel bier uit blik en schnapps, ging ik liggen en weldra leek het bed mij een luchtmatras op de machtige deining van de open oceaan. De Duitser kwam bij mij liggen en begon zachtjes in mijn ballen te knijpen en aan mijn penis te rukken. " Nicht auf die Decke! Nicht auf die Decke! " schreeuwde hij toen hij voelde dat ik klaarkwam. In het gifgele licht van de natriumlampen zag ik de briefopener. Een sierdolk uit Toledo. Ik stootte het mes diep, en met kracht, in de buik van de man. Tot hij op iets hards afschampte. De Duitser gilde met een borrelende bijklank. Ik smoorde het onaangename geluid met een kussen, tot de man stillag. Het bloedde niet eens zo erg. Ik haalde de brieventas van de Duitser uit de achterzak van de netjes opgehangen broek, koos er een 500 DM biljet uit, zwaaide mijn rugzak over de schouder, sloot de deur van de caravan achter mij en stapte de nacht in, over de verlaten parking, in de richting van de Autobahn. Het regenen was opgehouden. 

WAARDERING

HITS

93

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
14.10.21
Feedback:
Ik denk dat je na het ooit eens verloren wereldkampioenschap voetbal en na Auschwitz bij een Nederlands publiek het best scoort met een gespietste vieze mercedesrijdende Duitser. Beter dan met een Marokkaan of Congolees (racisme en Move-beweging).
Verhaal toch gewaardeerd!
Show more
13.10.21
Feedback:
Toffe schrijfstijl heb je!
Vier sterren omdat ik niet helemaal snap waarom de Duitser vermoord moest worden. Het lijkt wat willekeurig: O, daar ligt een briefopener. Weet je wat, dan kan ik mooi de Duitser mee vermoorden.
Ben benieuwd!
Show more
 • Erica van Stralen 13.10.21
  PS ik zag dat je je eigen inzendingen een 5-sterren) rating geeft? Heb het even uitgeprobeerd: dat kan inderdaad. Weet alleen niet of dat nou wel de bedoeling is, haha!
 • Guido VanPoucke 14.10.21
  De ik-figuur voelde zich zo vernederd en vol schaamte omdat hij zich had laten gaan, dat hij in een opwelling en vol (zelf)haat de Duister doodde. Maar te veel psychologische uitleg zou de vaart van het verhaal alleen maar geremd hebben