Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

172 Hits

Publicatie op:
De avonturen van Blacky
De tuin.
 
 
 
 
Laat mij jullie eens een verhaaltje vertellen. Over Blackt, hij is een grote zwarte hond. Wees maar niet bang. Want hij doet echt niets. Hij is erg dol op kinderen. Blacky is vier jaar. Hij woont in een stadje midden in het land. Bij een leuk gezin.
 
Er is een vader, een moeder en een klein kindje Gabriëlla. Zij is drie jaar. Zij en Blacky zijn de beste maatjes.
Blacky woont er pas. Hij woonde eerst bij een ander vrouw. Maar toen ging zij trouwen. Haar man moest iedere keer niezen van blacky. Dus moest hij weg.
Hij woont er nu een weekje. Alles is nog erg wennen hoor.
Maar omdat iedereen zo lief is, zal het wel niet lang duren voordat dit echt als thuis gaat voelen.
Vandaag gaat Blacky de achtertuin eens onderzoeken. Hij besnuffelt eerst de linkerkant en dan de rechter kant. Wat is de tuin groot! Overal groeien bloemen. En er is zelf een lekker grasveldje. Waarop je heerlijk in de zon kunt liggen.
Net als Blacky lekker in het gras wil gaan liggen, komt de kat van de buren een kijkje nemen. Zij is wel een beetje nieuwsgierig geworden. Maar dat had ze beter niet kunnen doen. Zie je, Blacky is gek op kinderen. Kwaad worden? Nooit! Maar als hij een kat ziet. Dan jaagt hij de kat weg. Blacky is niet dol op katten. Hij rent naar de kat toe. Die nog net op tijd de schutting op weet te klimmen. “Ga weg!”blaft Blacky. “Vanaf vandaag is dit mijn tuin!” De kat geeft geen antwoord maar springt snel weer in haar eigen tuin.
Het vrouwtje van Blacky, komt naar buiten gehold. Zij wil toch wel eens zien wat er aan de hand is. Ze zag nog net de kat van de buren weg springen.
“ Oh zat je achter de kat van de buren aan? Malle hond”. Zegt ze. Ze aait hem over zijn kop. Blacky gaat daarna rustig in het gras liggen.
SSST, Blacky slaapt. Waarvan zou hij dromen denk je? Van achter katten aan rennen? Wie weet!
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De avonturen van Blacky"