Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

569 Hits

Publicatie op:
De bedekte!
IMGP7207Rijdend op Interstate 15 naar Salt Lake City begon de honger te knagen en keken we uit naar een afrit met daarbij de obligate fast food ketens.

We stopten bij een Subway en bestelden een broodje met torenhoog beleg opgestapeld, je krijgt het ding nog niet eens in je mond zonder je mondhoeken in te scheuren en kozen ons een plek in het zonnetje om onze sponzige sandwich op te eten.

Zodus gezeten zijnde en al etende was het ondertussen leuk om de bedrijvigheid van het voorbijkomende verkeer gade te slaan. Dat reed af en aan en was, zoals het in de VS betaamd wel druk maar erg gedisciplineerd...alles liep gesmeerd!

Totdat...

Er een amechtige pick-up met aanhanger en een respektabel aantal jaren op de teller, gehuld in een stinkende wolk uitlaatgassen passeerde en met een luide knal aangaf dat er iets erg fout was.
En fouter kon niet, de aanhanger had een wiel verloren. Dat rollebolde een eindje weg terwijl het hele gevaarte zwaar gehandicapt naar één zijde overhelde en geen meter nog kon rijden.

Het achterop komende verkeer werd tot stilstaan gedwongen.

Er kwam een man schaapachtig uit de auto gekropen gevolgd door een spichtig jongmens, de twee staarden in trance naar de plek waar het wiel hoorde te zitten.

Uit een van de tot stilstaan gedwongen auto's kwam een stel gestapt...

Amerikaanser kon niet!

Hij zo'n figuur die je in elke film tegenkomt en de mevrouw was er eentje van het type Beulah Ballbricker uit de film Porky's, zo'n billenkletser van jaren geleden.

Het stel begaf zich naar de gehandicapte pick-up om polshoogte te nemen, een helpende hand en goede raad te bieden.


Want goede raad was duur!

Er werd een gedateerde krik voor de pinnen getoverd maar die vertikte het om het gevaarte op te tillen!

Ondertussen was Beulah begonnen met het verkeer te regelen. Ze had hiervoor geen opleiding genoten maar had enigerlei kennis opgestoken op tv en wenkte met een slap handje de wachtende auto's langs het obstakel.


Zo ging dat even door totdat er een man opdook, hij was niet in uniform maar duidelijk beladen met een officiele functie.
Mijn schoondochter noemde hem een "bedekte". Het moet even vermeld dat zij al jaren in Frankrijk woont, in Zwitserland werkt voor een Amerikaanse firma en verder naar de Duitse tv kijkt. Dit om duidelijk te maken dat zij het Nederlands een klein beetje aan het verliezen is. Met die "bedekte" bedoelde ze een undercover agent. Of zoiets!

Dus die "bedekte" had er kaas van gegeten en werkte in de kortste keren de file weg, gaf aanwijzigingen om het gevaarte van de baan te verwijderen en ging vervolgens een verslagje opstellen.Ons broodje was op, de baan terug vrij en het werd tijd om al lachend verder te rijden, Yellowstone tegemoet!

De hele verdere reis hebben we nog pret gehad met de "bedekte" en vroegen we ons af hoe noem je een undercover agent in het Nederlands?

Een stille??

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De bedekte!"

© Diane Thone
16.04.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig