Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

98 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

De bloemist
Uit: Waargebeurde verhalen.
De bloemist
De ouders van mijn vriend Joop hadden een bloemenzaak en daar waren we dagelijks te vinden. We maakten kerststukjes, brachten bestellingen weg en zaterdags op de markt verrichtten we voor de vader van Joop de nodige hand en spandiensten.
Het was op een zaterdagmorgen dat Joop en ik druk bezig waren in de bloemenkraam. ‘Jan’, vroeg Joops vader opeens, ‘Joop en ik moeten even nieuwe tulpen halen, want het gaat zo hard. Zou jij op de bloemenkraam willen passen?’ Ik schoot volledig in de stress. ‘Helemaal alleen? Maar ik kan nog geen roos van een tulp onderscheiden,’ zei ik met trillende stem. ‘Dan zeg je tegen de klanten maar, u mag wel de mooiste bos zelf aanwijzen. En dan weet je meteen welke bloemen er bedoeld worden. En, ‘ging Joops vader verder, ‘op de vraag of de bloemen vers zijn, zeg je maar dat ze vannacht nog zijn gearriveerd.’
En daar gingen Joop en zijn vader. En daar stond ik, nerveus en met klamme handen voor de bloemenkraam. Nu maar hopen dat er geen klanten zouden komen. ‘Jongeheer, ‘vroeg een streng uitziende oude dame met een hoedje op, ‘kan je voor mij een bosje fresia’s inpakken? ’ ’Fresia’s? ’ zei ik met bibberende stem. ‘Na…natuurlijk mevrouw, wijst u mij maar het mooiste bosje fresia’s aan.’ ‘En zijn deze fresia’s vers?’ vroeg de oude dame mij streng aankijkend. ‘Mevrouw, ze zijn vannacht nog aangekomen,’ zei ik en voelde dat ik bloosde.
Er kwamen steeds meer mensen bij de bloemenkraam staan. Een vrouw met een klein hondje kwam naar voren: ‘Jongeman, graag voor mij een bosje alstroemeria.’ “Alstroe..wat? Ik bedoel, wijst u de mooiste bos Alstroe…maar aan.’
Mijn moeder zou zeggen alsof de duvel er meespeelde, want de rij werd maar langer en langer.
Vragen als ‘Bloemist, zou je voor mij een gemengd boeket willen samenstellen?’ En ‘weet je ook hoelang deze dahlia’s gemiddeld staan?’ zorgden bij mij haast voor hyperventilatie.
Na een half uurtje zweten, kwamen Joop en zijn vader weer terug. ‘Gaat alles goed Jan? Je ziet zo bleek.’ ‘O, het gaat wel hoor,’ loog ik.
Vanaf die tijd bedacht ik altijd wel een smoesje om niet meer met Joop zaterdags naar de markt te gaan.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De bloemist"

© Jan Boxem
21.05.21
Feedback:
Wat een dilemma om zo voor het blok gezet te worden. Maar mooi dat je het toch gered hebt. Leuk verhaal.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.05.21
Feedback:
Leuk verhaal.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel