Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

De boot gemist?

Een oud kereltje staart gaten in het lenteblauw. Hij zit op een bankje bij het wachthok van de veerpont. Bevend leunt hij op de wandelstok tussen zijn spillebenen. Een gebeitelde grijns doorklieft zijn gerimpelde gezicht.
‘Is ie al weg of ben ik nog op tijd, mijnheer?’ hijg ik. 
‘Ze is vijfenzestig jaar geleden vertrokken. Als ik mijn ogen sluit, voel ik haar laatste zoen nog.’ Zijn stem is een krakende driemaster met zware averij.
‘Wat geweldig, maar weet u of de boot vertrokken is?’ Mijn zenuwen jeuken. Julia houdt niet van wachten. Julia moét weten waar ik ben, twenty-four seven. Julia wíl ... Mijn telefoon loeit. Mijn maag brandt. 'Julia schatje, sorry, ik ben onderweg, ik ...' Opgehangen.
‘Ze was er zeventien. En ik was er éénentwintig. De Duitsers hadden de bruggen al veroverd.’ Er wringt zich een traan door de linies van zijn dikke wallen.
Onbewust begin ik de schouwburgkaarten in mijn jaszak kapot te peuteren. ‘Mijnheer, alstublieft, ik heb haast!’
‘Ik heb haar beloofd om hier te wachten. Ooit zal ze terugkeren. En dan laat ik haar nooit meer gaan.’ Zuchtend sluit hij zijn ogen.
Gefrustreerd ga ik op zoek naar vertrektijden aan de zijkant van het hokje. Er hangt slechts een collectebus met een bordje: “Doneer hier om ons historische pontje in ere te herstellen.” Ik pets op mijn voorhoofd. Julia sms't. Ik lees fluisterend: 'Klootzak!'

De man strompelt naar me toe en legt zijn hand op mijn schouder. ‘Ik denk dat de boot voor jou precies op tijd is gekomen.’

© Erik van der Velden op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Graag gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Graag gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig