Voor schrijvers, door schrijvers
964 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

211 Hits

Publicatie op:
De dans van de zalige geesten

31 mei 1943

Mijn allerliefste,

Het sneeuwt in mei. Onze tulpen zijn veranderd in witte sneeuwklokjes en als ik naar buiten kijk zie ik enkele kinderen die verwoed proberen om sleetje te rijden, wat natuurlijk niet gaat omdat het vriest. Weten zij dat het oorlog is? Wat lijkt het me nu fijn om kind te zijn! Want dan hoefde ik je dit vreselijke nieuws niet te vertellen. Dan zong ik liedjes op school en kreeg ik een beker warme melk als ik thuiskwam. Zou ik opgeschrikt worden door het avondalarm? Had ik ook Duitse vriendjes? Ik ben geen kind en ik word steeds opgeschrikt door dat noodsignaal! 

Al ging ik ook in een dal van de schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf die vertroosten mij. Al ging ik ook in een dal van de schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij;
Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.

Ik blijf de tekst herhalen, de hele nacht door, want slapen doe ik allang niet meer. En als ik ook word opgepakt?
Mijn verdriet en wanhoop maken soms plaats voor razernij. Je vrouw is gek aan het worden, Samuel. Ik zit hier aan tafel in een peignoir die ik niet meer heb uitgedaan sinds dat vreselijke nieuws dat Barbara me kwam meedelen. Een betraande Barbara, en dat wil heel wat zeggen, want een sterkere vrouw heb ik zelden gezien. Even leek het alsof ik haar moest troosten in plaats van zij mij, want ik heb geen traan gelaten. Dat doe ik stilletjes als ik in mijn bedje lig en de uren tel.
Ik heb zo weinig kracht meer dat ik elke minuut naar mijn bed verlang. Barbara werd zelfs een beetje boos toen ik weigerde met haar mee te gaan.

Ze is er niet meer, Samuel. Sarah is dood, Samuel, zomaar neergeschoten op straat, weggevlogen als een gewonde vogel, Samuel!

Immers zullen mij het goede en de weldadigheid volgen al de dagen mijns levens; en ik zal in het huis des Heeren blijven in lengte van dagen.

Ik luister naar het geluid van de trams buiten, een eindeloze cadans van doffe klanken die pijn doen aan mijn oren.
Ik sluit mijn ogen en blijf gewoon zo een tijdje zitten.

Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil.

Samuel, ben je daar?


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De dans van de zalige geesten"

22.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Heel mooi, Ingrid. Al lezende bekroop mij het gevoel dat dit verhaal deel uitmaakt van een groter geheel. Uit de reactie van Janneke maak ik op dat dit inderdaad uit een boek van je komt.
De bijbelcitaten zijn zeer passend, al ben ikzelf niet gelovig. Dik vijf sterren.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Kakkerlak (337) Martin Reekers 19-04-2020

    Kakkerlak had het zwaar. Ze was tot de overtuiging gekomen dat ze een fors imagoprobleem had. Ze werd met voeten getreden. Letterlijk! Overal waar ze haar gezicht liet zien probeerde men haar dood...

    Lees meer: Kakkerlak