Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

De eerstwachtende
Inzendingen: 1011
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De eerstwachtende
© L.M. Spooren op .
Aantal hits: 146

Lijkschouw na euthanasie. Ik breek in bij een huis, een thuis, dat geschokt de adem inhoudt. Het verzet zich bijna tastbaar tegen mij, indringer van buiten die komt controleren. Terwijl de grens van hier naar hierna nog in de plooien van de gordijnen ruist.

De overledene geschouwd, de naasten gecondoleerd, zij blijven bij elkaar. Ik ga met de huisarts naar de huiskamer. De papieren doornemen, de Officier van Justitie bellen. Een formaliteit van vijf minuten. In de kleine huiskamer is gerookt, sigaretten lang de spanning en het verdriet op afstand geblazen. Diep in, vasthouden, lang uit. De rook vertelt me dat ik op vreemd terrein ben, eist mijn vertrek: prikkende ogen, hoofdpijn, droge keel. Roken schaadt uw gezondheid en die van anderen.

De stem op het bandje van het Openbaar Ministerie vertelt me dat ik ‘de eerstwachtende’ ben. Wie weet.  

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De eerstwachtende"

Geschreven door L.M. Spooren . Geplaatst in Kort verhaal.
08.10.20
Feedback:
Heel mooi geschreven!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !