Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

De heer Vreeswijk heeft een weer-app
Inzendingen: 986
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De heer Vreeswijk heeft een weer-app
© Han Maas op .
Aantal hits: 214

De voor- en achterdeur, overal gaat isolatiemateriaal tegenaan. Ze kunnen me wat: ‘Corona-oudje’. Waarom dat verbindingsstreepje? – zwaar verdacht natuurlijk.
Als ze je buiten zien lopen ben je een coronaoverlever, zonder koppelteken, want het ligt niet voor de hand dat je het als oudere overleeft. Sterker nog: liever verzorgen ze je corona-uitvaart.
‘Verbinden’. Waarom moet ik verbinden en een ander egostrelend met mij? Voor mijn zwachtel heb ik geen thuishulp met app nodig. Dank je wel!
Nee hoor, er komt hier geen app door de muren. Ik heb niet zo’n telefoon, maar je weet maar nooit. Als nicht Alida weer belt, moet ze het kort houden; leg de overheid maar eens uit dat die hoest door haar Zware Van Nelle komt.

‘Die app vertelt je precies wanneer het gaat regenen, Vreeswijk. Dan had je niet in die stortbui gefietst. Met jouw oude Nokia kun je niet eens foto’s nemen.’
‘Ik bel toch ook niet met mijn fototoestel, nicht Alida. Een smartphone is veel te duur.’
‘Niet als je er een abonnement bij afsluit.’
‘Dan krijg ik een BKR-registratie aan de natte onderbroek.’
‘Je zult wel moeten, Vreeswijk. Die corona-app…’
‘Dan weten ze helemaal alles van je…’
‘Als je in een besmette omgeving bent geweest, krijg je daar bericht over en blijf je uit elkaars buurt. En dan kun je mij gelijk appen dat je niet kunt komen om mijn steunkousen aan te trekken.’
‘Waar kun je die smartphones voordelig kopen, Alida?’

‘Nou, bijzonder handig die weer-app, nicht Alida. Heb ik de jas net dicht, de paraplu uit de bak gehaald, hoor ik dat pingeltje. Ik doe de paraplu weer in de bak, de jas los, rits de binnenzak open, pak de mobiel uit het plastic boterhamzakje en zie nadat ik drie keer mis heb getikt dat het over drie minuten gaat regenen. Het duurt twee minuten voordat ik de mobiel in het zakje heb gestopt, in de binnenzak heb gedaan en de jas weer dichtgeknoopt. De apotheek is hier vijf minuten vandaan, dus je begrijpt dat ik dat nooit red zonder een stortbui van vier minuten op de kop te krijgen. Je zult toch echt zelf je steunkousen moeten halen, Alida.’

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De heer Vreeswijk heeft een weer-app"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
09.10.20
Feedback:
Grappig verhaal Hans, ik vond het begin alleen een beetje warrig.
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Han Maas 09.10.20
  Dank je wel. Warrig? In welk opzicht?
  • Han Maas 09.10.20
   @Janneke Haha, daar krijg je zeker hoofdpijn van. Misschien weet de heer Vreeswijk een app hiervoor.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 09.10.20
   @han maas Ik heb meer hoofdpijn van de manier waarop op deze site alle reakties kris-kras door elkaar komen te staan. Dat is pas echt warrig. Is er geen app om dit in orde te maken?
  • Han Maas 09.10.20
   @Janneke O jee, ik hoop dat je er geen hoofdpijn aan hebt overgehouden. Nogmaals dank.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 09.10.20
   @han maas Ik begrijp het ook wel, daarom heb ik je de vier sterren gegeven. Maar daar moest ik het eerste stukje wel twee keer voor lezen!
  • Han Maas 09.10.20
   @Janneke Dank je, Janneke. Het eerste gedeelte is de overpeinzing van de heer Vreeswijk (vandaar 'je' of 'ik'), die alles vreest. Hij heeft niemand nodig, ook niet om zijn zwachtel om te doen.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 09.10.20
   Het stukje over je verbindingsstreepje, dan de overstap naar het verbinden van je eigen zwachtel en dan komen de steunkousen van nicht Alida en gaat het niet meer over verbinden, maar over de app.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !