Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

De hel
Inzendingen: 1003
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De hel
© Elka Le Mair op .
Aantal hits: 176
Al jaren roepen wij dat ze zich moet laten opereren. Als ze opstaat en loopt, verkrampt haar gezicht van pijn. Maar de angst voor een operatie is groter. ‘Schouders eronder en doorgaan’, was altijd al haar devies.
Gestaag valt haar wereld uit elkaar: verbanden leggen gaat moeizaam, wat vertrouwd was, wordt vreemd, haar lerend vermogen is aangetast. Nu willen ook de woorden die ze zoekt, niet meer komen.
Ik houd van haar. Mijn machteloosheid is niet te verteren. ‘Er is geen hiernamaals. Je vergaat, alles houdt op’, placht ze altijd te zeggen. Maar ik ben getuige van haar hel.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De hel"

Geschreven door Elka Le Mair . Geplaatst in Kort verhaal.
09.11.20
Feedback:
Heel mooi geschreven weer Elka!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !