Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De hoefsmid

'Kom maar eens hier meisje,' Brink slaat met zijn handen een aantal maal hard op z'n beide bovenbenen. 'Hoe ging dat liedje ook alweer, Pita?'

Pita weet dat het onverstandig is om te zwijgen. Brink had haar om die reden immers "aangeteugeld" een hele nacht in een paardenstal laten overnachten. Ze begint zachtjes te zingen: 'Een herenpaard, een herenpaard, een herenpaard gaat zó'

'Oh, ja,' gniffelt Brink opgewonden. Hij maakt een klein huppeltje door de ruimte. 'Zing eens door.'
'Een damespaard, een damespaard, een damespaard gaat zó.' 
Terwijl de tranen over haar wangen rollen vervolgt Pita het kinderliedje. In haar ooghoek lijkt het of Brink een voorwerp in zijn hand vast heeft. Wanneer hij voor haar staat ziet Pita het licht van de TL-balken weerkaatsen. Brink heeft een viertal hoefijzers bij zich en heeft een groot bruinachtig schort om gedaan.
Hoefijzers?! Wat gaat die gevaarlijke gek nu doen? Gaat hij hoefijzers bij me aanmeten?!

© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
16.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Oew, wat een bizar verhaal. De sadist en het meisje. Net als bij Annemarie roept het bij mij ook vraagtekens op. Het blijft nu bij een voorzet tot iets groters, maar het is zeker niet slecht geschreven. Een paar interpunctiefoutjes in de dialogen. Maar de inhoud telt het meest bij me en die vind ik goed.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een verhaal wat nogal wat vragen oproept. Want als het echt een meisje (mens) is wat zingt en wat de hoefijzers krijgt dan wil je weten hoe het verhaal afloopt natuurlijk, maar als het over een paard gaat dan vraag ik me weer af wie er zingt. Dus nogal mysterieus en naargeestig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 16.01.22
    Bedankt voor je leuke reactie. Ik had er nog niet eens aan gedacht; dat het ook écht een paard had kunnen zijn. Ik wilde gewoon een gek verhaal neerzetten.