Voor schrijvers, door schrijvers
963 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

220 Hits

Publicatie op:
De ijsman
De ijsman.(1959)
“Hij komt eraan. Hij komt eraan.” We stoven uit elkaar en renden naar huis om een emmer of handdoek op te halen. “Waar is hij nu?” ”Aan het begin van de Karel Doormanstraat!”.
De jeugd van de Evertsenstraat, Trompstraat en Karel Doormanstraat in Meppel had al de hele middag op hem staan wachten.
En nu zagen ze hem om de hoek verschijnen.
De ijsman.
Twee keer per week bracht hij, met een platte kar en een motortje op het voorwiel, grote brokken ijs naar slagerij Dengerink. We waren net op tijd. Bertje Veld en Clara Burgwal hadden al een mooi stuk in hun emmer liggen en Keesje ter Heide liet zijn tong al langs een groot ijsblok gaan. “Meneer, heeft u nog wat voor mij?” vroeg ik de man op de kar. Een vriendelijk gezicht draaide zich om en pakte een stuk ijs van ongeveer een decimeter. Terwijl het karretje verder tufte richting Witte de Withstraat, liepen wij al likkend en lachend terug naar huis. Waar de buikpijn ‘s avond van kwam liet zich raden.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De ijsman"

17.03.21
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi verhaal. Van voor mijn tijd maar je voelt de sfeer van toen.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Blinde Maupie (355) Han Maas 17-04-2020

    Vindt u ook niet?’ vraagt een vrouw die wil dat ik zie wat zij gezien wil hebben. Ze ziet er make-up-onvriendelijk uit. Met isolatietape bevestigt ze een zelfgemaakt bordje aan een lantaarnpaal: Het...

    Lees meer: Blinde Maupie