Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1007
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De veerboot naar het kookeiland
© Han Maas op .
Aantal hits: 336
Een rat racet door de tuin beneden. Op weg naar niets. Voor veel geld hadden ze dit dakterras laten bouwen, om ervan te genieten als ze tijd hadden die ze nooit voor elkaar namen.
Meestal pikten ze een terrasje – rare uitdrukking. Even snel wat eten tussen en met ‘contacten’, zoals dat in hun wereld heet. Bijna iedereen was ‘vegetarisch’ geworden; gezond, herstel je eerder van je burn-out.
De veerboot naar het dure kookeiland is nooit in de vaart genomen. De gebruiksaanwijzing van de inbouwapparatuur onvindbaar verstopt – van hem ook.
‘Wat lach je?’ vraagt hij.
‘O, binnenpretje.’
Als je iets hebt wil je wat anders, totdat je het weer gezien hebt.
De petunia’s bloeien. Als je kijkt zie je veel meer.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De veerboot naar het kookeiland"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !