Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

145 Hits

Publicatie op:
De wonderboom -deel 2 (een kerstvervolgverhaal)

Al snel raakte de spar geworteld in zijn nieuwe omgeving. Het feit dat hij mooi genoeg was bevonden om niet met andere op een grote hoop in vlammen op te gaan deed hem zijn stevige groenblauwe naalden met trots dragen. Het enige dat hij miste waren de feestelijke lichtjes die tot voor kort als een slinger door hem heen waren geweven en de champagne kleurige kerstballen. Eén versiering miste hij geen seconde: de scherpe piek die de hinderlijke gewoonte had om zijn fiere top scheef te trekken; die was hij liever kwijt dan rijk. Nu kon hij tenminste helemaal rechtop staan zonder kramp in zijn takken te krijgen door de zware hangende ballen. Het was heerlijk gewoon zichzelf te kunnen zijn en de frisse buitenlucht te kunnen inademen.

Januari rukte met hevige windkracht aan alles wat in de weg stond, maar het deerde de boom niet. Hij had een beschut plaatsje in de luwte onder het afdakje naast de voordeur. Wat kon hij zich nog meer wensen. De winter verraste hem met een witte natte neerslag die op zijn takken bleef liggen en nat aanvoelde. Hij kon het niet van zich afschudden en vond het maar een matig genoegen, maar ook dat ging weer voorbij en het ongemak was vergeten voor hij het door had. 

De dagen werden merkbaar langer en zachter. Hij keek belangstellend om zich heen en ontwaarde hier en daar groene scheuten aan de takken van zijn collega-bomen. Ook aan zijn takken ontsproten fijne knopjes, lichter van kleur dan zijn oorspronkelijke naaldenkleur. Gaandeweg begon hij te groeien, in de hoogte en in de breedte werd hij voller. Nog even en hij stootte zijn top aan de dakgoot boven hem.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De wonderboom -deel 2 (een kerstvervolgverhaal)"

23.12.20
Feedback:
Mooi vervolg op deel 1!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig