Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

170 Hits

Publicatie op:
Dierbare herinneringen  
k lig op de bank in het halfduister, deken om me heen, ogen dicht tijd voor mijn absolute favoriet het luisterboek Godfried Bomans en Jan Wolkers op Rottumerplaat
Godfried Bomans sla ik over, van het enthousiasme en de stem van Jan Wolkers krijg ik nooit genoeg.
Hij had zijn minpuntjes Jan Wolkers, zijn leven intens, de verhalen talrijk .
Vele jaren heeft hij op Texel gewoond, het eiland wat van mij pas later de waardering heeft gekregen wat het verdient. Hetzelfde eiland waar ik seizoenswerk heb gedaan, bandjes hoorde, de sterren leerde herkennen, me ook wel misdragen heb, het eiland van mijn puberteit.
Op een foto die ik een paar jaar geleden kreeg van iemand, waar ik samen mee gewerkt heb, zie ik nu een 17-jarige schoonheid. Toen vond ik mezelf erg doorsnee, niets bijzonders.
De boeken van Jan Wolkers heb ik lang geleden gelezen. Zijn Auschwitz monument met de gebroken glasplaat maakte mij stil van bewondering. 
Het gebroken glas met de tekst "Voorgoed kan op deze plaats de hemel niet meer ongeschonden weerspiegeld worden." maakte mij stil.
Om daarna een patatje te eten op het Waterlooplein bij een tentje waar overjarige hippies, oudere homoseksuelen en nog wat types op leeftijd zaten. Leeftijdgenoten die er waarschijnlijk ook al zaten toen ik er in mijn tienerjaren kwam. Luisterend naar de cd ga ik terug in de tijd vakanties, dagjes uit.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dierbare herinneringen  "