Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1007
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Dorst
© Monique Cunnen op .
Aantal hits: 393

'Zal het nog lang duren, dokter?'
Aafke? Nee, stel je voor … hoe komt hij erbij. Hij is toch niet gek? Hij voelt haar wel elke dag, maar dat houdt hij voor zich. Iets zachts en nats drukt op zijn lippen. Ja, kom op, ook die laatste druppel. Waarom willen zijn woorden niet naar buiten? Meer water. Toe dan. Als hij zijn mond maar ver genoeg opent. Net als Aafke op die zomerdag. Voor ze de schaapskooi bereikt hadden, vielen er grote druppels. Het laatste stuk legde hij rennend af. Aafke bleef gewoon staan in haar groene jurkje met het hoofd achterover gebogen, haar mond open. Haar lichaam tekende zich meer en meer af. Hij stond nog altijd op dezelfde plek toen ze eindelijk kwam schuilen en zich uit het jurkje wurmde. Van de weeromstuit had hij snel het lage hek van de schaapskooi dichtgetrokken.
Kon hij hun zestig jaar samen nog maar eens overdoen. Op zaterdagavond met haar over de dansvloer zwieren. Of schuifelen in de huiskamer op Frank Sinatra toen alles strammer werd. Zij legde haar hoofd tegen zijn borst en keek slechts op als de grammofoonplaat afsloeg. Hij zou het zelfs niet erg vinden om hun ruzies over te doen. Aafke moest eens weten. Ze zou voor hem komen staan, haar ogen net een tikje donkerder dan anders. Als ze na een woordenwisseling haar heil in de tuin zocht, zag hij vanuit zijn werkkamer hoe ze met driftige bewegingen het onkruid eruit trok. Of opnieuw de keren beleven dat hij 's ochtends voorzichtig de haren uit haar gezicht streek. Enkel om die slaperige glimlach op te vangen. Ook vanaf het moment dat haar zorgbed in hun slaapkamer stond, wilde hij niets liever dan bij haar zijn wanneer ze wakker werd. Haar spoken verjagen.
Hij houdt zijn adem in, draait zijn hoofd wat opzij. Aafke roept hem wel degelijk. Hij kijkt tussen zijn wimpers door van links naar rechts. Daar. In haar groene jurkje. Wat is ze mooi. Wenkt ze? Wacht, Aafke. Zijn vingertoppen raken haar uitgestrekte hand. Met open mond richt hij zijn gezicht naar boven.

Dit artikel delen?
Opmerking auteur:
Ik ontvang graag feedback

geef een waardering voor: "Dorst"

Geschreven door Monique Cunnen . Geplaatst in Kort verhaal.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !