eduard bering

ongekend gevoel

© eduard bering op 27.05.2020.

Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte. Het was erg koud buiten omdat het flink aan het stormen was.
Al merkte ik er weinig van door dat mijn hart te keer ging. Het voelde alsof ik een marathon had gerend. 
Ik begroete de vrouw met haar hondje die ook stond te wachten op de bus. Ze was een mooie verschijning wat ervoor zorgde dat ik onbewust met open mond bewonderend haar aan keek. Ze keek me diep in mijn ogen en gaf een bescheiden glimlach. Haar ogen sprankelde alsof het universum mij toe lachte.  
Ik had niet door dat de bus er aankwam en dat er voor de halte een flinke plas water lag. Ik denk dat het net dat moment was dat ze mij probeerde te waarschuwen toen ik een natte plens water tegen mijn rug voelde slaan. 
Het schudde me wakker en ik was weer terug in de realiteit. Ik liet de dame met haar hondje als eerst instappen en de buschauffeur lachte naar me en zei: Ik ben bang dat ik de plas te laat heb gezien. Het spijt me vreselijk. Hoewel ik normaal boos zou worden beantwoorde de buschauffeur en zei: Dat kan gebeuren veel natter had ik toch al niet kunnen worden verwijzend naar de storm. 
Toen ik de bus in liep ging ik tegenover de dame zitten. Ik zag dat ze haar best deed om haar lach in te houden, maar dit was zonder succes. O het spijt me dat ik zo schaamteloos moet lachen, maar je blik op het moment dat je gaat zitten was als een kleine pup die voor het eerst een regenbui mee maakt. Je keek zo droevig en schattig tegelijkertijd.
Geen probleem antwoorde ik en wederom snakte ik naar adem. Ik word opgewarmd door haar verschijning en haar blik. Ik kan niets anders dan staren. We praten over koetjes en kalfjes en ze doet haar mooie lange witte jas uit en zegt tegen me: doe je jas uit en daarna toen ik dat deed sloeg ze haar jas om me heen. Het was heerlijk warm en het rook zo lekker. Ze sloeg haar arm om me heen en trok me dicht tegen haar aan. Dank je wel dit had ik wel even nodig. 
Ja ik zag je van een afstand al aankomen lopen met je ziel onder je arm. Je was zo ingedachte en ik was verrast door de verandering in je blik toen je me aankeek. Hoe je op leefde alsof de zon ineens ging stralen. Ik bedoel dit niet verkeerd, maar het is wat me op viel. Je hebt me goed uitgelezen zei ik haar en je benadering is een mooi gebaar. Ik hoor net dat ik werkloos ben geworden. ontslagen na 15 jaar. Ik zou niet weten wat ik nu moest beginnen. Het was voor mij het einde. verder dan dit is het nooit gekomen. Het was een bevredigend einde van de dag.
Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
29-12-2023

Hits: 1333

Rating: 5.0

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.