Voor schrijvers, door schrijvers
970 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

71 Hits

Publicatie op:
Een kat- en muisspel

Een muis verstopte zich in een kattenmand, een kat bij een muizenhol. De kat dacht: een muis in de val. Ze wist dus niet dat er geen kat was. Ze hoorde haar baasje met haar eetbakje rammelen maar verroerde geen vin, want ze voelde zich wijzer dan Salomé’s kat. De muis wilde niet het haasje zijn en bleef waar ze was. Ze keek eerst nog de kat uit de boom maar ja, wat wil je als ze de kat bij de melk zetten? Ze at het eetbakje leeg denkend straks vindt de kat een hond in de pot! Maar na een tijdje voelde ze zich zelf als een kat in een vreemd pakhuis want uiteindelijk bevond ze zich toch wel in het hol van de leeuw. Ze koos voor het hazenpad en vertrok terug richting muizenhol. Eerst dacht ze nog: zou ik met de kat spelen als een kat met een muis of pseudo-beleefd een kattenrug maken? Ze besloot de kat toch maar niet in de gordijnen te jagen want ze wist dat deze kat geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. De muis ging naar haar tweede muizenhol: het is natuurlijk een slechte muis die maar één hol heeft. Daar sliep ze de slaap der rechtvaardigen en ook een gat in de dag. Tuurlijk is het wel zo dat het eerste gewin kattengespin is ...!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een kat- en muisspel"

Heb je deze al gelezen?

  • Huur in natura (247) Jane Doo 12-08-2020

    Let op. Dit verhaal bevat expliciete seksscenes. Achttien jaar en ouder.     Zuchtend schud ik mijn portemonnee leeg en tel bij elkaar op wat er ligt. Niet eens genoeg om boodschappen te halen, laat staan...

    Lees meer: Huur in natura