Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een koude douche
Inzendingen: 979
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Een koude douche
© Han Maas op .
Aantal hits: 207

Eerst stond ik doodsangst uit als ze ging skeeleren. Nu zit ze bewegingsloos op een yogamatje. In lotushouding met haar handen open en vingers naar het plafond gericht. Ze ontvangt meer zenders dan de tv, waarvan het geluid uit moet. Ik heb een koptelefoon aangeschaft om toch maar de gemanipuleerde voetbalgeluiden op te vangen.
In de spiegel zie ik mezelf met die koptelefoon en haar als een Boeddhabeeld – je kunt corona niet overal de schuld van geven.

’s Morgens hoor ik haar geschreeuw door mijn oordopjes heen. Maar toch is een koude douche goed voor haar mindset en alles waar ze voorheen geen last van had totdat ze door sociale mediacoaches gemanipuleerd werd. En dan zegt ze ook nog: ‘Nice!’

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Een koude douche"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
21.10.20
Feedback:
Haha, geweldig geschreven, Han. Ik zie het helemaal voor me!
Een kort verhaaltje, maar krachtig.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 21.10.20
    Dank je wel, Louise! Leuk dat je het voor je ziet.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !