Voor schrijvers, door schrijvers
964 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

214 Hits

Publicatie op:
Een onverwachte wending in de verkiezingen.

Na dagenlang de Amerikaanse verkiezingen bij CNN op de voet gevolgd te hebben, droomde ik vannacht. In mijn droom zag Donald de bui al hangen. Als een blad aan de boom was hij daarom plotsklaps van gedachten veranderd. Om niet voor jaren achter de tralies te belanden vanwege allerlei zaken uit zijn verleden, had hij met zijn oudste zonen een plan beraamd.

Nadat hij anderhalve dag niets van zich had laten horen, verscheen hij weer in allerlei tv programma’s. Geen woord meer over gestolen verkiezingen. Integendeel hij prees ‘sleepy Joe’ bijna de hemel in. De presentatoren waren met stomheid geslagen.

Tegen zijn zonen had hij verteld dat hij nog liever naar een psychiatrische inrichting ging, dan dat hij voor jaren in de cel verdween. Hij wendde voor dat hij geestelijk helemaal doorgedraaid was en Melanie bracht hem naar een psychiatrische inrichting. Eenmaal op de afdeling ging er een schok door hem heen toen hij de hoofdverpleegster zag, blonde Hillary.

Binnen de inrichting gedroeg Donald zich zoals hij zich in de afgelopen jaren gedragen had. Hij ruide de heleboel vreselijk op. Tegen de medebewoners zei hij: ‘Grab her by her Pussy.’ Iets wat sommige van de patiënten zich geen twee keer lieten zeggen. Maar hij had zich grondig in Hillary vergist. Ze sloot hem een paar dagen op in een isoleercel en liet hem elektroshocks toedienen.

Donald liet zich er niet onder krijgen en bleef zichzelf. Hij wist zelfs zijn medebewoners behoorlijk op te peppen zoals de verlegen, stotterende Billy die hem aan ‘sleepy Joe’ deed denken.

Donald was een fervent honkballiefhebber en zat op een avond met een aantal medebewoners naar de World Series op tv te kijken. Nog één wedstrijd moesten de Washington Nationals winnen en dan hadden ze de World Series gewonnen, maar Hillary was het opruiende gedrag van Donald helemaal zat en draaide het geluid uit. Donald was niet uit het veld geslagen, ging half naast de tv staan en gaf commentaar bij de wedstrijd alsof hij nooit anders gedaan had. Hij kon de namen van de ‘Nats’ wel dromen.

Kerstmis naderde met rasse schreden. Donald was de afwezigheid van jonge meiden meer dan zat en besloot een paar bewakers om te kopen. Hij organiseerde een losbandig feestje met volop drank en jonge meiden. De bewoners hadden de avond van hun leven.  De volgende morgen was Hillary des duivels toen ze Billy met een jonge dame in bed aantrof. Donald verdween weer in de isoleercel voor een aantal dagen.

Als Donald weer op de afdeling zit, moeten alle bewoners van Hillary verplicht naar een programma op tv kijken. ‘Het is een mooie dag voor ons land,’ zegt Hillary met een brede grijns op haar gezicht. Op tv is de inauguratie van ‘sleepy Joe’ aan de gang. Donald loopt naar de gang en sluit zich op in de wc. Hillary komt achter hem aan. Ze hoort dat Donalds maaginhoud in de wc pot verdwijnt. Ze klopt op de deur. ‘Alles goed Donald?’ vraagt ze.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een onverwachte wending in de verkiezingen."

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Een onverwachte verrassing. (310) Harry Boerkamp 18-04-2020

    ‘Dat had je toch niet hoeven doen?’ glimlachte Jona. Ze was helemaal verbaasd toen ze de cadeaus had uitgepakt.Het was zondagmorgen en we lagen nog heerlijk in bed. Het leek een mooie dag te gaan...

    Lees meer: Een onverwachte...