Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Eens een grapperd.....2

De biljartclub die na de begrafenis van oom Joop zijn dagelijks leven had opgepakt, besloot dat na twee jaar een herdenking van hun erelid moest worden gehouden. Een foto van oom Joop staande naast zijn zelfgemaakte doodskist hing nog altijd naast het biljart aan de muur. Aanstaande donderdagavond negen uur werd afgesproken, iedereen moest een herinnering voordragen. Dat moest niet zo’n probleem zijn, want in de loop van de tijd was het aantal oom Joop-gebeurtenissen belangrijk toegenomen.

Precies op tijd verschenen op de gedenkavond drie oom Joops. Hun snorren verschilden iets van kleur, maar een kniesoor die daar op let. Het belangrijkste, zoals het hoort, luidden ze bij binnenkomst de bel boven de bar. De stemming zat er dus al vlug in. Het jongste lid was binnengekomen met een vliegende drone in de vorm van een miniatuurdoodkist. Toen hij een half uurtje later nog een demonstratie wilde geven, werkte de gashendel wat stroef en viel het ding uit elkaar op de grond. Net als het origineel rolde er allerlei techniek uit de kist. De club was opgetogen over dat effect.

Om tien uur kwam er een grote zwarte beer binnen. De leden keken elkaar verbijsterd aan, alle leden waren er, wie moest dat dan zijn? De oplossing was er direct. Met een zwaai schoof de beer de biertap opzij en hield zijn bek boven de omhoog spuitende straal. In tegenstelling tot de vorige keer, bleef nu iedereen verstijfd zitten. De barman vertrouwde niet op zijn honkbalknuppel en verdween in het ‘achterdebarkamertje’ waar hij iedereen opbelde.

Met topsnelheid verschenen er mensen van de dierentuin, dierenambulance en politie. De beer die ondertussen al zo’n dertig liter bier naar binnen had gewerkt, had zichzelf toch wat overschat en zonk als een blok op de grond. Dat kwam goed uit, met acht man werd hij in de ambulance gelegd en naar de dierentuin gereden. Daar kreeg hij een prachthok met uitzicht op een rotspartij, grenzend aan een zwembad plus een vriendinnetje dat nog even werd opgesloten in een slaapkooi.

De biljartclub had bedongen dat de beer oom Joop werd genoemd en iedere avond een liter bier zou krijgen. Toen het verhaal bekend werd, kon het café en de dierentuin het bezoek niet meer aan. Reïncarnatieclubs van over de hele wereld kwamen naar oom Joop kijken en wilden alles van hem weten.

Na een paar maanden was de biljartclub het zat en werd in de statuten opgenomen dat er in het vervolg geen gedenkavonden meer worden gehouden, maar als vervanger de verjaardagen van de leden, hetgeen ook meer feestavondjes oplevert.

© Jan sammels op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
18.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
de biljartclub ja.:) graag gelezen, dit is het tweede wat ik van je lees en er zit wat cynisme in maar dat kan ik wel hebben. Groetjes van Ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Echt geloofwaardig!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig