Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Eindelijk .....koffie

Ilse wist dat Jochem aan één ding een vreselijke hekel had, winkelen. Toch was ze er bij hoge uitzondering in geslaagd hem over te halen om op de laatste zaterdag voor Sinterklaas met haar de stad in te gaan. Ze had alle cadeaus voor hun kinderen nog lang niet. Onder één voorwaarde was hij meegegaan. Jochem wilde ook een tijd rondneuzen in een hifi winkel, de koptelefoon was aan vervanging toe en ook de luidsprekers van zijn hifi-installatie hadden hun beste tijd wel gehad.

Nadat ze een groot deel van de dag door de stad hadden lopen zeulen met zware tassen was Jochem het winkelen spuugzat en had trek in koffie en zei dan ook: ‘Wat ruikt dat lekker,’ toen de deur van de patisserie even openging en hij de geur van vers koffie in de neus kreeg.
Ilse begreep de hint meteen. Het was druk in de lunchroom. Ze hadden geluk. Er kwam net een plek vrij met een mooi uitzicht op het plein. Op het plein stonden prachtig verlichte kerstbomen en een rendier. Het was een mooi gezicht.
Schuin tegenover de patisserie zat sinds een paar maanden de nieuwe bibliotheek waar Jochem al menig uurtje had doorgebracht. Lekker neuzen in de 50.000 boeken.
Toen het mooie, jonge meisje wegliep nadat ze gevraagd had wat ze wilden bestellen, zei hij: ‘Hier ga ik wel vaker koffiedrinken.’
Ilse zat nog te twijfelen. Wat ze wilde drinken wist ze wel, maar uit het gebak op de kaart kon ze geen keuze maken. ‘Ik kijk wel even in de toonbank,’ zei ze tegen het meisje.
Even later zaten ze aan de koffie met gebak. Ook lag er nog een lekkere bonbon op de schotel.Voor  Jochem had ze een Caffè macchiato besteld met appelgebak en zelf genoot ze van de cappuccino met een heerlijk zacht Wener mokka gebakje. ‘Heerlijk, zo’n gebakje,’ zei ze.
Toen ze de koffie op gedronken had, zag ze dat de bonbon nog steeds op de schotel van Jochem lag. ‘Als jij hem niet opeet, eet ik hem op. Lekkere chocolade met pistache erin.’
‘Eet jij hem maar op.’ Het was niet aan dovemans oren gezegd.
‘Volgens mij hebben we alles nu wel voor Bram en Zoë gekocht.’ ‘Gelukkig,’ zei Jochem , ‘dan ga ik nog even naar de hifi winkel.’

Na de koffie liepen ze naar de hifi winkel die vlak om de hoek zat. Ilse had al gauw in de gaten dat ze hierbij eigenlijk tot last was en zei dat ze nog wel even naar de kledingwinkel ernaast ging. Jochem vond het allang prima.
Jochem liep door de winkel en zijn oog viel meteen op de Totem Arro luidsprekers. Hij bleef staan om te luisteren naar de muziek die uit de luidsprekers kwam. Wat een mooi helder geluid. Je hoorde elke ritsel en een prettig droge diepe bas.
Eindelijk was Ilse weer terug. Een lach kwam op haar gezicht. Ik heb toch maar dat mooie stelletje gekocht wat ik je voordat we gingen koffiedrinken had laten zien. Even had Jochem vanwege de prijs getwijfeld of hij de luidsprekers zou kopen maar nu wist hij het zeker.
Daarna zette hij verschillende koptelefoons op om het geluid te beluisteren en koos uiteindelijk voor een draadloze Bowers & Wilkins koptelefoon. Jochems dagje winkelen was toch nog geslaagd.

 

© Harry Boerkamp op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.